Van'da korkutan manzara! Balıklar bir bir ölüyor

Van'da korkutan manzara! Balıklar bir bir ölüyor
Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçelerinde bulunan göletlerde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Özalp ilçesindeki Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yaşanan balık ölümleri üzerine yapılan ihbarlar sonrasında harekete geçen ekipler bölgede incelemelerde bulundu.

aw195137-03.jpg

İncelemeler neticesinde göletlerin çevresinde sazan balıklarının ölü iskeletlerinin bulunduğu tespit edildi. Ancak yapılan ilk analizlerde göletlerde herhangi bir olumsuzluk belirtisi (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) gözlemlenmedi. Bununla birlikte göletlerden alınan su numuneleri Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi ve detaylı analiz için incelenmeye alındı.

7866.jpg

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada göletlerin kış aylarında buzla kaplanmasıyla birlikte su yüzeyinin havayla temasının kesildiği ve kış mevsiminde göletlere su girişinin olmaması nedeniyle suyun durgunlaştığı belirtildi. Bu durumun sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceğine işaret edildi. Ancak, kesin ölüm nedeninin laboratuvar sonuçlarının değerlendirilmesiyle netlik kazanacağı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar