İran'dan İngiltere ve ABD'ye yaptırım kararı

İran'dan İngiltere ve ABD'ye yaptırım kararı
İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin ve İngiltere'nin İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına verdikleri destek nedeniyle bazı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanacağını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İngiltere'den çeşitli kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı aldığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, ABD'li ve İngiliz kişi ve şirketler, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına verdikleri destek nedeniyle yaptırım listesine alındı.

ABD'den 7 kişi ve 5 silah şirketi, "bölgedeki terör ve insan hakları ihlalleriyle mücadele kapsamında" yaptırım listesine eklenirken, bu şirketler arasında Lockheed Martin, General Dynamics, SkyDaewoo, Chevron ve Kharon İstihbarat Şirketi bulunuyor.

thumbs-b-c-7c1fbe00a38b70d895d77a957a5629dc.jpg

İngiltere'ye yönelik yaptırımlar kapsamında ise, aralarında İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps ve İngiliz Ordusu Stratejik Komutanı James Hackenhall'ın yer aldığı 8 kişi ile Kraliyet Hava Üssü, Akdeniz'de konuşlu Diamond savaş gemisi, Rafael Savunma Şirketi, Elbit Systems ve Parker Meggitt şirketleri yaptırım listesine alındı.

İran, bu yaptırımlarla İsrail'e destek veren kişi ve kuruluşların faaliyetlerine karşı bir tepki göstermiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar