Ziraat Bankası emekli promosyonu yenileniyor! Yeni rakama inanmak güç

Ziraat Bankası emekli promosyonu yenileniyor! Yeni rakama inanmak güç
Milyonlarca emeklinin gözünü çevirdiği emekli promosyonlarında geride kalan kamu bankaları eleştiri oklarının hedefi olurken, kamu bankalarının başında gelen Ziraat Bankası'nın emekli promosyonunu güncelleyeceği tarih ve rakam basına düştü.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU GÜNCELLENİYOR! İŞTE YENİ RAKAM

Enflasyon ve dolar kurunda yaşanan yükseliş emekli ve vatandaşın belini bükerken, bankaların peş peşe açıkladıkları maaş promosyonları vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Özel bankalar maaş promosyonları 10 bin lira sınırına çekerken, 750 liralarda kalan kamu bankalarına ise tepkiler yağmıştı.

Basına düşen yeni bir iddiaya göre ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bankası promosyonları Erdoğan''dan gelen talimat üzerine yukarı çekecek.

Devlet bankaları SGK ile yapılan anlaşma çerçevesinde emeklilere ödenen promosyon rakamlarını 750 TL''de sabit olarak tutmaya devam ediyor. Birçok özel banka sırasıyla bin 600 TL, 3 bin TL, 5 bin TL ve Temmuz ayı ile birlikte 7 bin 500 TL''ye kadar yükselen bu promosyon ödemeleri Eylül ayı itibariyle ek ödemeler dahil 10 bin TL''ye kadar ulaşmıştı. Kamu bankalarında durum halen 750 TL''de kalırken rakamlar ve artış tarihi ile ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. 

ZİRAAT BANKASI SON PROMOSYON RAKAMLARI

Ziraat Bankası''nda promosyon rakamları 750 TL olarak devam ediyor. İşte maaş aralığına göre ödenen rakamlar:

ZİRAAT BANKASI

Kamu bankalarında promosyon rakamları önceki anlaşmadan devam ediyor. İşte buna göre Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank güncel promosyon ödeme tutarları.

1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500,00 TL,

1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625,00 TL,

2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750,00 TL 

TARİH VERİLDİ: 18 BİN DEDİLER

Kamu Gündemi''nde yer alan habere göre, Emeklilere ödenen promosyon rakamlarında en yüksek ödeme şimdiye kadar 10 bin TL olurken bu süreçte ise kamu bankalarının güncel rakamları halen 750 TL''de kalmıştı. Gündeme düşen sıcak iddialara göre ise rakamlar 18 bin TL''ye ulaşacak. Devlet bankaları kaybettiği müşteri sayılarını bu süreçte tekrar kazanarak vatandaşlara yüksek ödemeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Ekim''de yapacağı toplantı ile birlikte üst üste yeni düzenlemeler, yasalar ve taslaklardan haber verecek. Emekliler için de yüksek promosyon ödemelerinin 1 Kasım 2022 tarihinde başlaması bekleniyor. Rakam için ilk gelen tahminler ise 18 bin TL oldu.

Anında bu gelişmelerden haberdar olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamamızı ücretsiz olarak telefonunuza indirebilirsiniz:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar