Yeni kabusa hazır olun! Kan ile beslenen vampir bakteriler ortaya çıktı

Yeni kabusa hazır olun! Kan ile beslenen vampir bakteriler ortaya çıktı
ABD’de yapılan bir araştırmada bazı ölümcül bakterilerin insan kanından beslendiği ortaya çıktı. Bu bakterilere "bakteriyel vampirizm" denildi. Özellikle bağırsak hastalığı olanların daha dikkatli olunması gerekir.

ABD'de Washington Eyalet Üniversitesindeki (WSU) bilim insanları, kan dolaşımı enfeksiyonlarının oluşumunu araştırırken, bazı bakterilerin kandaki bir maddeden beslendiğini ortaya koydu.

Araştırma lideri Siena Glenn, gıda kaynaklı salmonella, escherichia coli ve citrobacter koseri isimli 3 ölümcül bakterinin "bakteriyel vampirizm" özelliği gösteren tek hücreli bu mikroorganizmaların "vampir gibi" insan kanını emdiği söylendi.

laboratuvar-2-kk0c.webp

SİNDİRİM SİSTEMİ KESİKLERİNDEN KAN DOLAŞIMINA GİRİYOR

Bu bakterilerin özellikle bağırsak hastalığı olan kişilerin sindirim sistemindeki kesiklerden kan dolaşımına girdiklerini belirtti. Bu ölümcül bakterilerin insan kanındaki maddeyi 1 dakika gibi kısa bir zamanda fark ettiği ortaya çıktı.

Bu ölümcül bakterilerle ilgili araştırmaların sonucu "eLife" isimli bilim dergisinde yayımlandığı belirtildi.

laboratuvar-3-fzsd.webp

KAN DOLAŞIMI ENFEKSİYON RİSKİNE KARŞI İLAÇ ÜRETİMİ GELİŞTİRİLECEK

bakteriyel vampirizmlerin kan dolaşımına ulaşma şekilleri belirlendikten sonra araştırma lideri Siena Glenn, bu soruna ilişkin yani kan dolaşımı enfeksiyonuna ilişkin ilaç üretimi yapacaklarını söyledi. Bu üretilen ilaçlar sayesinde kan dolaşımı enfeksiyon riski taşıyan hastaların daha sağlıklı olacağını ifade etti.

laboratuvar-5-lq8a.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar