Yılmaz Özdil'den Erdoğan'ın 'psikolojik' tespitine destek! 'Teşhis doğru'

Yılmaz Özdil'den Erdoğan'ın 'psikolojik' tespitine destek! 'Teşhis doğru'
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaşanan ekonomik sıkıntının psikolojik olduğunu belirten bir çıkış gelmişti. Yılmaz Özdil de paylaştığı verilerle 'psikolojik' tespitine ilginç bir yorumda bulundu.

Türkiye'de yıllardır süren yüksek enflasyon ve yüksek döviz kuruna bağlı ekonomik sıkıntıların bir an önce çözülmesini bekleyen vatandaş, kendisine sürekli "sabır" tavsiye edilmesinden bıkarken en son yaşanan gelişmede durumun "psikolojik" boyutu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Devlet olarak bir yandan hayat pahalılığını körükleyen psikolojik faktörler ve bu durumu fiyatlara yansıtanlarla mücadele ediyor bir yandan da enflasyonu düşürecek politikaları kararlılıkla yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

YILMAZ ÖZDİL'DEN PSİKOLOJİK YORUMU

Gazeteci Yılmaz Özdil de Erdoğan'ın ekonomik krizle ilgili yaptığı "psikolojik" tespitine sosyal medya hesabından dikkat çeken bir tepkide bulundu.

Vatandaşların alım güçlerinin nasıl düştüğünü rakamlarla ifade eden Özdil şunları söyledi:

"Asrın liderimiz “sorun ekonomik değil psikolojik” dedi… Geçen yıl 12 liraya aldığın benzini, bu yıl 37 liraya aldığını düşünüyorsan, geçen yıl 200 lira ödediğin market alışverişine bu yıl 650 lira ödediğini zannediyorsan, teşhis doğru, sen olsa olsa ruh hastasısın."

yodl.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar