Yılda sadece 2 kez gerçekleşiyor: Binlerce insan görmek için sıraya girdi! Antik mühendislik harikası...

Yılda sadece 2 kez gerçekleşiyor: Binlerce insan görmek için sıraya girdi! Antik mühendislik harikası...
Mısır'ın Asvan kentine her yıl olduğu gibi bu yılda 22 Şubat günü turist akını oldu. Binlerce insan antik insanların mühendislik harikasını görmeye gitti. İşte yılda 2 kez gerçekleşen Mısır'ın mucizesi...

Mısır'ın Asvan kentinde bulunan Ebu Simbel Tapınağı'nda, Firavun II. Ramses'in heykeline güneş ışığı vurdu. Bu tarihi olay, bir yılda sadece iki kez gerçekleşiyor. Mühendislik harikası olan sistem sadece II. Ramses'in "doğum günü" olarak kabul edilen 22 Ekim ve 22 Şubat 'Taç Giyme Günü'nde gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Mısır devletine bağlı Ahram gazetesinin haberine göre, bu olağanüstü doğa olayını gözlemlemek üzere yerli ve yabancı 4 bin 100 turist Ebu Simbel Tapınağı'na akın etti.

ramses1.jpeg

Ebu Simbel Tapınağı'ndaki bu olay, çeşitli kutlamalar ve folklor gösterileriyle renklendirildi. Firavunlar dönemindeki Mısır'da, Ebu Simbel ve çevresinin astronomi açısından büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir.

Ebu Simbel'in kuzeybatısında, 11 bin yıl öncesine dayanan taş pusula ve yağmur yağma zamanını gösteren taş saat gibi astronomik özelliklere sahip bulgular bulunmaktadır. Asvan'da dağın içine oyularak 20 yılda inşa edilen Ebu Simbel Tapınağı'nın kapısında ise 4 dev Ramses heykeli yer almaktadır.

Bu olağanüstü olay, antik Mısır döneminde Firavun II. Ramses'in heykelinin yüzüne güneş ışınlarının vurduğu 22 Ekim'de "tarım" mevsiminin başlangıcını, 22 Şubat'ta ise "hasat" mevsiminin başladığını işaret ettiği bilinmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar