Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocakta arttı

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocakta arttı
2024 Ocak Ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yıla göre arttı.

Türkiye, 2024 yılının Ocak ayında ziyaretçi akınına uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 2,05'lik bir artış yaşandı.

Dünya'nın haberinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçici verilerine göre, Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 2,47 milyona ulaştı. Bu ziyaretçilerin yüzde 0,80'i ise günübirlikçi ziyaretçilerden oluştu.

İSTANBUL, YABANCILARIN İLK TERCİHİ OLDU

Yabancı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği sınır kapılarına bağlı iller incelendiğinde, İstanbul'un başı çektiği görüldü. İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısı, Türkiye'yi ziyaret edenlerin yüzde 56,96'sını oluşturarak 1 milyon 165 bin 996 kişiye ulaştı. İstanbul'u, sırasıyla Edirne, Antalya, Artvin ve Ağrı takip etti.

Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların en büyük kaynağı Rusya Federasyonu oldu. 230 bin 579 ziyaretçi ile Rusya, listenin başında yer alırken, onu sırasıyla İran, Bulgaristan ve Almanya izledi. Türkiye'ye giriş yapan Rus ziyaretçi sayısında geçen yıla göre önemli bir artış yaşandı.

Genel olarak, Türkiye'nin turizm potansiyeli her geçen yıl artarken, 2024 Ocak ayı da bu artış trendini sürdürdü. Gelecek aylarda turizm sektöründe daha da canlı bir hareketlilik bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar