Yeniden Refah ağzındaki baklayı çıkardı: "Zinanın suç sayılması için bize oy verin"

Yeniden Refah ağzındaki baklayı çıkardı: "Zinanın suç sayılması için bize oy verin"
Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Zinanın suç sayılması için" ifadelerini kullanarak seçmenden oy istedi.

Gonca Bilgiç / Günboyu 

14 Mayıs seçimlerine haftalar kala, gözler Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı''nda yer alan partilere çevrilmiş durumda.

Geçtiğimiz aylarda ''6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" için ''Kaldırılması gerekir'' ifadelerini kullanan Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı''na katılmak için bu isteklerini şart koşmuş ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin''in "6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir" cümleleri sonrası iki taraf arasında tansiyon gerilmişti.

Sonraki süreçte ittifaka resmen katıldığını açıklayan Yeniden Refah Partisi, birçok açıklaması ile vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. İki yetişkin insanın karşılıklı rızaya dayanan birlikteliklerinin yasaklanması gerektiğini savunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Zinanın suç sayılması için #MilliGörüşMeclise" sözlerine yer verdi.



"ADIM ADIM ŞERİAT GETİRMEK İSTİYORLAR"

Cumhur İttifakı''nın ortaklarından Yeniden Refah Partisi''nin açıklamalarının ardından, her ne kadar ittifakta resmen yer almasa da seçime AKP listelerinden girecek olan HÜDA-PAR''ın da talepleri kamuoyunda sert tartışmalara neden oldu. Türk bayrağı, devleti ve Anayasa''nın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırgan ifadeler kullanan HÜDA-PAR''da son olarak Genel Başkan  Zekeriya Yapıcıoğlu, milletvekili seçildikten sonra Meclis''te yemin edip etmeme konusunda kararsız olduğunu ilan etmişti.

HÜDA PAR''ın Hizbullah terör örgütü ile doğrudan bağı olduğuna yönelik muhalefetten gelen söylemler artarken, Yeniden Refah Partisi''nin son çıkışıyla birlikte muhalif siyasetçiler, Cumhur İttifakı''nı "Cumhuriyet tarihinin en gerici ittifakı" olarak tanımladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar