Yeni varyant hızla yayılıyor! Bu iki belirti varsa dikkat

Yeni varyant hızla yayılıyor! Bu iki belirti varsa dikkat
2019'da dünyaya yayılan koronavirüs yeni varyantıyla yeniden gündeme geldi. Virüsün yeni varyantı JN.1‘in iki yeni belirtisi ile dikkat çekiyor.

Dünya genelinde endişe yaratan koronavirüsün JN.1 adlı yeni varyantı, hızla yayılmaya devam ediyor. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, bu yeni varyantın ortaya çıkardığı iki önemli belirti olduğu belirtildi.

Son araştırmalar, diğer varyantlardan farklı olarak JN.1'in taşıdığı belirtilerin "kaygı" ve "uyku güçlüğü" olduğunu gösteriyor.

Aralık 2023'e ait verilere göre, koronavirüs salgınıyla ilişkilendirilen semptomlar arasında öne çıkanlar şunlar:

Burun Akıntısı (%31,1)

Öksürük (%22,9)

Baş Ağrısı (%20,1)

Zayıflık/Yorgunluk (%19,6)

Kas Ağrısı (%15,8)

Boğaz Ağrısı (%13,2)

Uyku Sorunu (%10,8)

Endişe/Kaygı (%10,5)

Bu listede yer alan belirtiler, salgının başlangıcından bu yana sıkça karşılaşılan semptomları içeriyor. Ancak, dikkat çeken bir nokta olarak, uyku sorunları ve endişe gibi yeni belirtiler de bu listeye eklenmiş durumda.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık'ta enfekte olan kişilerin sadece %2 ila %3'ü tarafından bildirilen tat ve koku kaybı, artık önceki dönemlere göre daha düşük bir oranda rapor ediliyor.

Sağlık yetkilileri, halkı bu yeni belirtiler konusunda bilinçlendirmeye ve önlemlerini alarak sağlık kuruluşlarına danışmaya teşvik ediyor. JN.1 varyantının yayılmasını durdurmak adına dünya genelindeki takip ve önlemler ise yakından izlenmeye devam ediyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar