Yeni GSM operatörü Türkiye pazarına girdi: Abonelik başvuruları başladı

Yeni GSM operatörü Türkiye pazarına girdi: Abonelik başvuruları başladı
Türkiye’de dördüncü GSM operatörü olan Netgsm, 0510 operatör koduyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Türkiye'de Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'dan sonra hizmet verecek dördüncü GSM operatörü olan Netgsm, bu ay abone alımına başladı.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, 2009'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldıkları lisanslarla sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapısı hizmeti verdiklerini belirtti. Öcal ayrıca, mobil telefon hizmetlerinde sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduklarını ve geçen yıl test olarak hizmete başladıklarını açıkladı. Halihazırda 200 bine yaklaşan VoIP/SMS/internet abonesiyle sabit telefon hizmetleri kapsamında dördüncü sıraya yükseldiklerini belirtti.

Öcal, BTK'dan aldıkları onayların geçen yıl sonunda geldiğini belirterek, "Gerekli başvuruları tamamladık. Abone alımı için artık bir bayiye gitmeye gerek kalmadan, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Bu ay itibarıyla abone alımına başladık" dedi.

Böylece Türk Telekom'un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye'nin ardından 4. operatör olarak hizmet vereceklerini belirten Öcal, diğer GSM operatörlerinin numaralarının da Netgsm'e taşınabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar