Mutabakat sağlandı imzalar atıldı: En düşük maaş 42 bin liraya çıktı

Mutabakat sağlandı imzalar atıldı: En düşük maaş 42 bin liraya çıktı
Bodrum Belediyesi'nde yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nde işçilerin yeni maaşlarında anlaşmaya varıldı ve maaşlar neredeyse 42 bin liraya yükseltildi.

Bodrum Belediyesi, işçilerin maaşlarını artırarak enflasyona karşı mücadelede önemli bir adım attı, böylece belediyeler arasında maaş zamlarının ardı arkası kesilmiyor.

İŞÇİNİN ZAMMINDA MUTABAKAT SAĞLANDI

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesiyle, sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimi işçi ücreti 42 bin liraya yükseldi. Ayrıca, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ'de en düşük ücret 38 bin liraya çıkarıldı.

İŞÇİ ENFLASYONA EZDİRİLMEDİ

Bodrum Belediyesi, personelinin enflasyona yenik düşmemesi için yapılan çalışmalara bir yenisini ekleyerek kadrolu daimi işçilere yönelik Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. İmza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve diğer yetkililer katıldı. Başkan Aras, ekonomik krizin etkilerine değinerek birlikte görev yapacaklarını ve Muğla'nın hizmetlerini layıkıyla yerine getireceklerini vurguladı.

EN DÜŞÜK MAAŞ 42 BİN LİRAYA OLDU

Başkan Aras, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında personelin kazanımlarını açıklayarak, en düşük ücretin 42 bin liraya çıkarıldığını ve devam eden şirketlerdeki en düşük ücretin 38 bin liraya yükseltildiğini belirtti. Aras,” Hep birlikte çalışarak Muğla'yı yükseklere taşıyacağız. Bodrum halkı bizim için çok değerli, biz de onlara hizmet etmek için buradayız. Toplu iş sözleşmemizin başarılar getirmesini diliyorum “ diyerek sözlerini tamamladı. Ardından, personelin memnuniyetle karşıladığı bu bilgilendirme sonrası salonda alkışlar ve tezahüratlar yükseldi ve Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar