Yatırımcılara nokta atış uyarı! Yükseliş isteği var

Yatırımcılara nokta atış uyarı! Yükseliş isteği var
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'e göre FED kararı sonrası dolar dışındaki yatırım araçları yükselişe geçti. Bu araçlardan biri daha da yükselme arzusunda.

YATIRIMCILARA NOKTA ATIŞ UYARI! YÜKSELİŞ İSTEĞİ VAR

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED kararının muhtemel sonuçlarıyla ilgili tahminini tuttururken, Youtube kanalından yayınlanan yeni videosunda ''yükseliş arzusunda olan'' o finansal aracı da anlattı.

"FED''in faiz artırımı piyasaları rahatlattı. Powell güvercin tonda açıklamalar yaptı. Dolar endeksinde yine 106 dolar seviyesine kadar geri çekilme oldu.

Altının ons fiyatı 1720 dolar 1748 dolara kadar yükseldi. 1760 doların hedef olduğunu işaret etmiştim. 1740 test edildi, 1760''a ramak kala satış baskısı geldi.

Gümüşün ons fiyatı da toparlandı. 19.48 dolar seviyesinde. Gümüşün gram fiyatı da 11,65 civarında."

İslam Memiş açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kripto paralarda da FED kararının ardından yüzde 5, 6 civarında bir toparlanma vardı. Bitcoin''de yatay süreç devam ediyor ama içinde bir yükseliş isteği var. Biliyorsunuz ki kripto paralar baskılanmıştı. 60 binden yüzde 80''lik bir gerileme oldu ama tekrar kaldığı yerden devam edecek bir piyasa olacağını tahmin ediyorum. Emtia ve kriptolarda yeniden bir toparlanma dolarda ise gerileme yaşanabilir. 2023 yılında FED''in faiz indirme süreci var. Bu da kripto ve emtialarda toparlanmaya neden olacaktır.

Rusya Ukrayna savaşından dolayı Rusya''nın kripto kullanacağı konuşulmuştu ama hükümetler kripto konusunda henüz net olarak bir şeye karar vermiş değil. Trilyon dolarlık milyonlarca yatırımcının olduğu bir piyasa. Kripto para piyasası tehdit oluşturduğu için sözlü olarak baskılandığını çok gördük. Ancak bitcoin''de pozitif durumun devam ettiğini yılın geriye kalan aylarında yukarıya doğru hareketler bekliyorum. Kripto para piyasası için çok da kötümser değil işin açıkçası."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar