Yargıtay yine başkanını seçemedi: Altıncı tur yarına kaldı

Yargıtay yine başkanını seçemedi: Altıncı tur yarına kaldı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın dört yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçimleri, beşinci turda da sonuçsuz kaldı. Hiçbir aday, Yargıtay üyelerinin salt çoğunluğunu sağlayacak yeterli oyu alamadı.

Akarca, 24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilmiş ve dört yıllık süresi geçtiğimiz pazar günü sona ermişti. Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay'da sandık kuruldu ve dün sabah saatlerinde üyeler oy kullanmak üzere sandık başına gitti.

Seçimin ilk dört turunda, Yargıtay'ın 348 üyesinin salt çoğunluğunu oluşturan en az 175 oy alacak bir aday belirlenemediği için bugün beşinci tur oylaması gerçekleştirildi. Ancak bu turda da sonuç değişmedi ve hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi.

Beşinci tur oylama sonuçlarına göre, Yargıtay Başkanı Akarca 105, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 127 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte seçimlerde bir galip çıkmadı ve yarın yapılacak altıncı tur oylamasına geçildi.

Altıncı tur oylamasında, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlar da katılabilecek. Ancak seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar