Yargıtay tahliye talebini reddetmişti! Can Atalay TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşa seslendi

Yargıtay tahliye talebini reddetmişti! Can Atalay TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşa seslendi
Silivri'de tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay Yargıtay’ın tahliye talebini reddetmesine tepki gösterdi. Atalay, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek, ‘Madem ben oraya gelemiyorum, yemin için siz buraya gelin’ dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Silivri Cezaevi’nde bulunan gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Yargıtay’ın tahliye talebini reddetmesinin ardından, “Bu hukuksuzluğu, hukuk devletine beton dökme girişimini kendi meselesi görenler ve görmesi gerekenler konuşmalı. ‘Biz memleketi sokakta bulmadık, olmadık komplo teorilerine boyun eğmeyeceğiz’ diyenler konuşmalı” dedi.

‘KONUŞUYORMUŞ GİBİ YAPANLAR KONUŞMALI’

Atalay, avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Biz söyleyeceğimizi söyledik. 2013’te Taksim’de ne söylediysek duruşma salonlarında da aynısını söyledik. Bugün de tekrarlıyoruz. Gezi’den suç çıkaramazsınız. Artık; bugüne kadar susanlar, yarım ağız konuşanlar, konuşuyormuş gibi yapanlar konuşmalı.

‘ZULME UĞRAYAN HERKES İÇİN HERKES KONUŞMALI’

Bu hukuksuzluğu, hukuk devletine beton dökme girişimini kendi meselesi görenler ve görmesi gerekenler konuşmalı. ‘Biz memleketi sokakta bulmadık, olmadık komplo teorilerine boyun eğmeyeceğiz’ diyenler konuşmalı. Sadece benim için değil, ağır ceza tehditlerine rağmen Gezi’yi savunmaktan bir adım bile geri durmayanlar için konuşmalı. Zulme uğrayan herkes için herkes konuşmalı. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için. Baki ilk selam.

‘HEYETİNİZİ BURAYA DAVET EDİYORUM’

Not: TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı’nın sayın üyeleri, durumun vehameti karşısında artık ciddiyetle sorumluluğunuzu yerine getirmeniz gerekiyor. Madem şimdilik ben oraya gelemiyorum, o zaman yemin etmek için heyetinizi buraya davet ediyorum.”

atalay.jpg

atalay-2.jpg

atalay-3.jpg

atalay-4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar