Mustafa Destici vites yükseltti: Kadın üniversitesi ve kadın hastanesi açmalıyız

Mustafa Destici vites yükseltti: Kadın üniversitesi ve kadın hastanesi açmalıyız
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'kız çocuklarına ayrı okul' açıklamasına destek veren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sadece okulla kalmamalı, her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız." dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kız çocukları için ayrı okul açabileceklerine yönelik sözlerine büyük tepki gelen Tekin’e Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den destek geldi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" ifadelerini kullandı.

Kadın okullarına yönelik eğitimin ünViersitelerde de devam etmesi gerektiğini belirten Destici, şunları söyledi: “Japonya'daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız. Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız. Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist Batı'ya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız."

desticici.jpg

destici.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar