HDP'li vekil Meclis'te Kürtçe ve Arapça konuşunca İYİ Parti sıralarından tepki geldi

HDP'li vekil Meclis'te Kürtçe ve Arapça konuşunca İYİ Parti sıralarından tepki geldi
TBMM Genel Kurulu, memur ve emekli maaşı düzenlemelerini içeren teklifin görüşmelerine devam ederken YSP Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın kürsüde Kürtçe ve Arapça selamlama yaptı. İyi Partili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'i Mebusan'dan beri bu 'Türkçe' olarak şerh edilmiştir” sözleri ile tepki gösterdi.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

TBMM Genel Kurulu’nun 15’inci Birleşim 1’inci Oturumunda konuşma yapan Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, “Sözlerime başlamadan önce mecliste yapacağım ilk kürsü konuşmam olması itibariyle seçilmiş olduğum Mardin ilinin çok dilli çok kültürlü yaşam pratiğinin meclise bir portatif sunması dileğiyle Mardin halklarının dillerinden, Mardin’e teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerine yer vererek, konuşmasına Kürtçe ve Arapça selam vererek devam etti.

ekran-goruntusu-996.png

Beritan Güneş Altın'ın konuşmasını tamamlanmasının ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, tepkilerinin kimsenin ana diline olmadığının altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Asıl tepkinin kaynağı kurallardan ve kuralların çiğnenmeye kalkışılmasından kaynaklanıyor. Yoksa hiç kimsenin ana diliyle herhangi bir problemimiz yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dili bellidir. Kimsenin ana diliyle problemimiz yoktur. Meclis'i Mebusan'dan beri bu 'Türkçe' olarak şerh edilmiştir"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar