Yapay zeka yüzünden işsiz kalan çalışan sayısı açıklandı

Yapay zeka yüzünden işsiz kalan çalışan sayısı açıklandı
Bir araştırma, yapay zeka teknolojisinin etkisiyle bu yıl Microsoft, eBay ve PayPal gibi şirketlerin toplamda 34 binden fazla çalışanı işten çıkardığını ortaya koydu.

Yapılan bir araştırma, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin Ocak ayının başından bu yana binlerce insanı işten çıkardığını ve bunun temel nedeninin yapay zeka olduğunu ortaya koydu. İş hayatını ve sektörleri inceleyen Layoffs.fyi isimli internet sitesine göre Microsoft, Snap, eBay ve PayPal gibi şirketler Ocak ayının başından bu yana yüzlerce ya da binlerce kişiyi işten çıkardı.

6.webp

Bu yıl toplamda 138 teknoloji şirketi personelini işten çıkardı ve işten çıkarılanların sayısının 34 bini aştığı belirtildi.

9.jpg

Kayıplar, Meta, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji gruplarının pandemi sırasında coşkulu bir yatırım döneminden sonra 2023'ün başlangıcında gerçekleştirdiği işten çıkarmalardan daha küçük ölçekte. Layoffs.fyi verilerine göre, 2023 yılında teknoloji sektöründe toplamda 263.000 kişi işten çıkarıldı.

563-001.jpg

Analistler, son işten çıkarma dalgasının, şirketlerin üretken yapay zeka gibi yeni alanlara yatırım yapmak için kaynaklarını yeniden düzenlediğini ve aynı zamanda hissedarların maliyet disiplinine odaklanmaya devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar