Yapay zeka uygulamalarında büyük tehlike: Binlercesi ele geçirildi!

Yapay zeka uygulamalarında büyük tehlike: Binlercesi ele geçirildi!
Teknolojinin ilerlemesiyle yapay zeka destekli uygulamalar, ses ve görüntünün değişimi vb. özellikleriyle binlerce çocuğun gerçekçi ve ‘müstehcen’ görüntülerini üretebiliyor.

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesi, birçok alana olumlu katkıları bulunsa da, 7'den 70'e olan yoğun ilgi ve gelişen yapay zekaya karşı güven konusunu bir kez daha düşündürüyor.

Standford Üniversitesi merkezli deneyimleme ve izleme grubu Stanford İnternet Gözlemevi’nin araştırma raporuna göre, birçok yapay zeka uygulamalarının içinde binlerce çocuk istismarı görüntüsünün bulunduğu ortaya çıktı.

4.webp

Söz konusu yapay zeka sistemleriyle, binlerce çocuğun görüntüsünü kullanarak 'müstehçen' görüntüler ortaya çıkarabilir.

3 BİN 200'DEN FAZLA GÖRÜNTÜ BULUNDU

Çocuklara ait istismar görüntülerinin yakın zamana kadar, kontrol edilemeyen kimi yapay zeka araçları tarafından, yetişkin pornografisi görüntüleri ve çocukların normal görüntüleri birleştirilerek oluşturulduğu sanılıyordu.

3-001.webp

Stanford İnternet Gözlemevi, dev yapay zeka veritabanı LAION’da çocuk cinsel istismarı şüphesi taşıyan 3 bin 200’den fazla görüntü buldu.

AİLELERE ÖNLEM ÇAĞRISI

Stanford raporu ayrıca, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’ndaki korumalar nedeniyle çocuk fotoğraflarının, en masum olanlar dahil, ailelerinin rızası olmadan yapay zeka sistemlerine yüklenip yüklenmemesi gerektiğini de sorguluyor.

2.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar