Türkiye’den 6 ülkeye vize muafiyeti!

Türkiye’den 6 ülkeye vize muafiyeti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, yabancıların Türkiye’ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti sağlanacağı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki hangi ülkelerin vatandaşı vize muasfiyetinden yararlanacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni bir kararla, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Bahreyn Krallığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan Krallığı ve Umman Sultanlığı vatandaşlarına Türkiye'ye 90 gün süreyle vize muafiyeti getirildi. Bu yeni düzenleme, turistik amaçlı seyahat edecek vatandaşlar için geçerli olacak ve her 180 günde bir 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlayacak.

erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18. Maddesi'ne uyumluluğu gerekçesiyle alındı.

3-002.webp

Bu kapsamda, Türkiye'ye vizesiz seyahat edebilen ülke sayısı 106'ya yükselmiş oldu. Yapılan bu düzenleme ile Türkiye, turistik ziyaretler için belirtilen ülkelerden gelen ziyaretçilere daha kolay ve esnek bir giriş imkanı tanıyacak.

abd-vizeleri-durdurdugu-ulkeler-abd-vize-istemedigi-ulkelerjpghmelnrib.jpg

2318926-620x349.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar