Yandı diye sakın üzülmeyin! Kıyafetlerdeki ütü yanıklarına 5 dakikada son

Yandı diye sakın üzülmeyin!  Kıyafetlerdeki ütü yanıklarına 5 dakikada son
Evde kullanılan önemli eşyalardan biri olan ütü, zaman zaman dikkatsizlik ya da unutkanlık nedeniyle kıyafetlerde istenmeyen yanık lekelerine yol açıyor. Peki böyle bir durumla karşı karşıya kalınca neler yapılabilir. İşte ütü yanıklarını 5 dakikada ortadan kaldıran pratik çözüm...

Kıyafetlerinizdeki yanık izlerini hızlı bir şekilde ortadan kaldıran etkili bir çözümleri sizler için araştırıp derledik. İşte ütü yanığına 5 dakikada son veren yöntemler...

OKSİJENLİ SUYLA BEKLETME:

Ütü yanığına maruz kalan bölgeyi oksijenli su içerisinde yarım saat bekletin. Sonrasında çamaşır makinesinde yıkayarak lekeden kurtulun. Bu yöntem, yanık izlerini hızla ortadan kaldırmada etkili bir numaralı çözümdür.

i.webp

SİRKELİ SUYLA TEMİZLEME:

Sirkeli su, ütü yanıklarını gidermede etkili bir temizleyici olduğunu daha önce duymuş muydunuz. Bir bez ya da sünger yardımıyla ütü yanığına sirkeli su uygulayın ve nazikçe ovalayın. Daha sonra isteğinize bağlı olarak makine ya da elde yıkama yaparak hem lekeden hem de sirke kokusundan kurtulun.

PATATESLE MASAJ YAPMA:

Patates dilimleri, içerdikleri nişasta sayesinde ütü yanığı lekelerini gidermede işe yarar. Patates dilimleriyle ütü yanığına nazikçe masaj yapın ve lekenin kaybolmasını sağlayın. Bu doğal çözüm, kıyafetlerinizi ilk günkü gibi temiz ve lekesiz tutmanıza yardımcı olur.

Bu basit yöntemlerle ütü yanıkları sevdiğiniz kıyafetlerin düşmanı olmaktan çıkacak. Unutmayın, kıyafetlerinizde oluşan bu tür lekeleri çöpe atmak yerine, evde bulunan pratik malzemelerle kolayca temizleyebilir ve giysilerinizi ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar