Yağmur Atacan deprem bölgesine gitmek isteyenlere ne tavsiye etti

Yağmur Atacan deprem bölgesine gitmek isteyenlere ne tavsiye etti
Pınar Altuğ’un eşi Yağmur Atacan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardımların ulaşamayan köyler için yola çıkan Atacan, sosyal medya hesabından izlenimlerini anlattığı bir video paylaştı.

Atacan, “Biz bu işin çok başını gördük. O zaman bir kaos vardı. Yardımlar devam etmeli. Bu uzun bir süreç, bayrak değişimi olmalı. Her şeyi büyük şirketlerden bekleyemeyiz. Bir su şirketi oraya yüzlerce TIR gönderemez. Yardım yapmak, ‘Orada su yok’ diye bağırmak değil. Toplanırsınız 10 kişi, elinizden geldiğince su bulup gönderirsiniz” ifadelerini kullandı.

Eşi Pınar Altuğ’un önümüzdeki günlerde afet bölgesine gideceğini söyleyen Atacan, “Ben de gideceğim. İhtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Maksimum ne fayda sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Gitmek isteyenlere tavsiyem, iyi organize olmaları. Herkes ne yapabiliyorsa yapmak zorunda. Çünkü bu vatan bizim” dedi.

Yağmur Atacan videosundaki konuşmaları:

“Bu videoyu duygu yoğunluğuyla çekmesi zordu deprem üzerinden 4 hafta geçti. Şimdi oradaki izlenimleri ve  önümüzdeki günlerde yapmak istediklerimi anlatıcam. İlk günlerde orada olduğumuz için biz bu işin en başını gördük. Şok anıydı daha tozu üzerindeydi. Bu işin çok başını gördük pek çok göçükten ses geliyordu. Herkesin sorduğu bir soru var kimse yok muydu devlet yok muydu  çok büyük bir afetti ve bunu şöyle düşünmek lazım bu kadarına hazırlıklı değilmişiz.  Ben kimsenin kötü niyetle oraya gitmediğini de düşünemem. Öncelikle kendi psikolojinizi ayakta tutmanız gerekiyor. Çok büyük bir affetti. Ben daha fazla bir hazırlık olmasını isterdim ama her yere yetişilebilecek bir imkan da yoktu. Ben paylaşımları oraya giderken yapmayacaktım ama oraya gidince oradakilerin neler çektiğini göstermek için paylaştım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar