Kırıkkale'de yerin 1300 metre altından çıkıyor: Doğada nadir bulunuyor... Fay hatlarından geliyor

Kırıkkale'de yerin 1300 metre altından çıkıyor: Doğada nadir bulunuyor... Fay hatlarından geliyor
Kırıkkale’nin Delice ilçesinde yerin bin 300 metre altında bulunan fay hatlarından gelen doğal kaynak suyundan nadir bulunan bir tuz çıkartılıyor. Delice'de çıkartılan tuz yurt dışında büyük talep görüyor.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yerin 1300 metre altındaki fay hattından çıkan doğal kaynak suyu kullanılarak, rafineri işlemi olmadan tamamen doğal yollarla tuz üretiliyor. Delice tuzu, yüksek mineral içeriği ve doğal yapısıyla öne çıkarken, bu ürüne coğrafi işaret de tanınmış durumda. Dağların eteklerindeki fay hattının altından çıkan doğal kaynak suyu, sera tipi havuzlarda güneş ışığıyla tuz üretimini gerçekleştiriyor.

20240121aw124744-0-1.jpg

Delice tuzu, içerisinde bulunan magnezyum ve potasyum mineralleri nedeniyle sporcular tarafından tercih ediliyor. Üretici firma Mayi Tuz, Delice tuzunu başta ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Belçika, Kore ve Yeni Zelanda olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyor. Sıvı formu da talep gören ürün, mikroplastik ve ağır metal içermemesiyle dikkat çekiyor.

Mayi Tuz'un kurucu ortağı Sibel Gözüyukarı, Delice tuzunun yerin 1300 metre altından çıkan doğal kaynak tuzu olduğunu belirterek, rafineri işlemi uygulanmadan sera tipi havuzlarda güneş ışığında kurutularak üretildiğini söyledi. Delice tuzunun coğrafi işaretli olduğunu ve içerisinde mikroplastik ve ağır metal bulunmadığını vurgulayan Gözüyukarı, ürünün doğallığı ve yüksek mineral içeriğiyle öne çıktığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar