Ve AKP harekete geçti: Erdoğan yeniden aday olabilsin diye bu formülü uygulayacaklar

Ve AKP harekete geçti: Erdoğan yeniden aday olabilsin diye bu formülü uygulayacaklar
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık yolunu açmak için harekete geçtiğini yazdı. Babacan ayrıca, AKP’nin bu noktada düşündüğü formülü de açıkladı.

Türkiye siyasetinde önemli bir gündem maddesi haline gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa gereği üçüncü defa aday olabilmesi için yolunun açılması tartışmaları devam ediyor.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın aktardığına göre, AKP’de bu hedefe ulaşmak için Meclis tarafından seçim kararının alınması senaryoları masaya yatırılıyor.

Parti içindeki görüşmelerde, Erdoğan'ın yeniden adaylığının yolunu açmak için 2028 Mayıs ayında yapılması gereken seçimlerden bir yıl önce TBMM'nin seçimlerin yenilenmesi kararı alınması öneriliyor. Ancak bu kararın alınabilmesi için 360 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyulması, hangi partilerden destek alınabileceği konusunu gündeme getiriyor.

"SEÇİMLER YENİLENİRSE MUHALEFET DESTEK VERİR"

Cumhur İttifakı'nın sandalye sayısı tek başına bu kararın alınması için yeterli değil. Ancak parti içinden yapılan değerlendirmelere göre, seçimlerin yenilenmesi durumunda muhalefetin de desteğini alabilecekleri öngörüsü hakim. Bu noktada, AKP ve MHP'nin TBMM'ye ortak bir teklif sunarak bu desteği sağlaması planlanıyor.

"ERKEN SEÇİM MÜMKÜN OLABİLİR"

Mevcut duruma göre, AKP ve MHP'nin toplam sandalye sayısı 313. İYİ Parti'nin destek vermesiyle bu sayı 351'e ulaşıyor. HÜDA-PAR ve YRP gibi partilerin de desteğiyle bu sayı 359'a çıkıyor. Bazı bağımsız milletvekillerinin de bu desteği vermesiyle TBMM'nin erken seçim kararı alması mümkün hale gelebilir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar