Açıkla diyerek meydan okumuştu: Murat Ağırel Altınok’un 600 dairesinin detaylarını ortaya çıkardı

Açıkla diyerek meydan okumuştu: Murat Ağırel Altınok’un 600 dairesinin detaylarını ortaya çıkardı
Gazeteci Murat Ağırel, AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğunu iddia etmiş, Altınok tepki göstermişti. Ağırel, bugünkü yazısında, Altınok’un mal varlığına dair detayları paylaştı.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok'un malvarlığıyla ilgili tartışmalar giderek derinleşiyor. Altınok, malvarlığını açıkladığında ortaya çıkan mülkler, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. "Bu arsaların büyüklüğünden küçük ülkeler var" şeklindeki yorumlar, dikkat çekmişti.

Gazeteci Murat Ağırel'in ortaya attığı bir iddiaya göre ise, Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha bulunmasına rağmen bunları bildirmediğiydi. Ağırel'in iddialarının ardından Altınok, harekete geçerek gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ağırel, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "Altınok’un ‘açıkla’ dediği belgeleri açıklıyorum" başlıklı yazısında, iddialarını detaylarıyla kamuoyuyla paylaştı.

DÖRT KATINDAN FAZLA BÜYÜKLÜKTE İMAR İZNİ ALMIŞ

Ağırel'in yazısına göre, Altınok'un tapu ve proje bilgilerine ulaşıldı. Tapuya göre, Altınok'a ait olan arazinin büyüklüğü 12 bin 129 metrekare olarak belirlendi. Proje bilgilerine göre ise, toplam inşaat alanının 50 bin metrekare olduğu ortaya çıktı. Bu da dört katından fazla büyüklükte bir imar izni verildiğini gösteriyor.

Yazıda ayrıca, Altınok'un talebi üzerine, o dönemde CHP'li bir belediye başkanına başvurarak arazinin hemen yanına bir akaryakıt istasyonu yapılması için girişimde bulunduğu belirtiliyor. İmar izni alındıktan sonra istasyonun yapıldığı ifade ediliyor.

KARDEŞİNİN VEKALETİ KÖTÜYE KULLANILMIŞ

Ancak daha çarpıcı olan detay, Altınok'un aile üyeleri adına tescillenen taşınmazlar konusunda yaşanan hukuki mücadele. Ağırel'in aktardığına göre, Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına göre, Altınok'un kardeşi Yıldız Altınok'un vekâlet verdiği ancak kötüye kullanıldığı iddia edilen vekâletname ile birçok taşınmazın Turgut Altınok'un üzerine tescil edildiği belirtiliyor.

ARAZİLERİN TOPLAMI 100 BİN METREKARE

Mahkeme kararında belirtilen taşınmazların Altınok'un mal beyanı ile karşılaştırıldığında, farklılık ortaya çıkıyor. Ayrıca, dava konusu arazilerin toplamının 100 bin metrekareye kadar ulaştığı ifade ediliyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar