Üniversite hastanesinde skandal iddia! 100'den fazla hemşire istifa etti

Üniversite hastanesinde skandal iddia! 100'den fazla hemşire istifa etti
Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu hastanelerden 100'den fazla sağlık çalışanının istifa ettiği bildirildi.

Sağlık sektöründe çalışanlar, şiddet ve kötü çalışma koşullarıyla başa çıkmak zorunda kalırken, hükümete yakın yöneticilerin tehdit ve psikolojik baskılarıyla da mücadele etmek durumunda kalıyorlar.

Mobbing iddialarıyla gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre 100'den fazla hemşire istifa etti.

Genel Sağlık-İş Sendikası'nın verilerine göre, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik mobbing vakaları artıyor. Sendika Başkanı Derya Uğur, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Sendikamızın büyümesinden endişe duyanlar, üyelerimizi ve sendikaya katılmak isteyen sağlık çalışanlarını baskı altına alıyor. Yetersiz yetkinliklere sahip yöneticiler, etkili olamayan sendikaların etkisi altında kalıyor ve adeta bu sendikaların çıkarlarını savunuyorlar. Yetersiz yöneticiler, koltuklarını korumak için üyelerimize baskı yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışan sendika temsilcilerine "görev yeri değişikliği" baskısı yapıldığını belirtti. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan 100'den fazla hemşirenin istifa ettiğini, istifaların sebebini ise yetersiz hastane yöneticilerinin baskıları ve zor çalışma koşulları olarak gösterdi.

Uğur ayrıca, "Çalışma koşullarından memnun olan ve 'yandaş' sendikalara üye olan yöneticilerle çalışan sağlık çalışanları, baskılar ve tehditler nedeniyle Genel Sağlık-İş Sendikası'na üye olmaktan çekiniyorlar. Bu durum, dolaylı olarak anayasa haklarının ihlal edildiği anlamına geliyor. Çalışanlar, önceden izin almadan sendika veya üst kuruluş kurma, serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme hakkına sahiptirler. Bu yetersiz yöneticilerin, haksız rekabetle insanları rahatsız etmelerine karşı adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Sağlık kuruluşlarında, hükümete yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu vurgulayan Uğur, "Kendi sendikalarına üye olmayanların görev yerleri istedikleri gibi değiştiriliyor. Ancak, bu baskılar bizi güçlendiriyor ve hak mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde tepkisini gösterdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar