Enflasyon Erdoğan’ı da vurdu: Her şeye zam geldi ama harçlıklar sabit kaldı

Enflasyon Erdoğan’ı da vurdu: Her şeye zam geldi ama harçlıklar sabit kaldı
Ekonomik kriz Türk Lirası'nın değerini gittikçe düşürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklara en değerli Türk Lirası olarak verdiği 200 lira da erimeye devam ediyor.

Türkiye'de enflasyonun yükselişi ve ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte Türk Lirası, değer kaybetmeye devam ediyor.

1 Ocak 2009'da tedavüle giren ve o dönemde oldukça değerli olan 200 Türk Lirası, günümüzde büyük bir erime yaşadı. Bugün artık sadece 4.6 litre benzin alınabiliyor. Bu değer kaybı, Türkiye'nin en büyük para birimi olan 200 lirayı, harçlık olarak tercih eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti.

200 LİRA GİTTİKÇE ERİYOR

200 lira, Erdoğan'ın çocuklara verdiği harçlık miktarı olarak uzun yıllardır sabit kaldı. Ancak enflasyonun artmasıyla birlikte bu miktarın reel değeri sürekli düşüyor. 2009'da tedavüle girdiği zamanlardan bu yana, Türk Lirası enflasyon karşısında yüzde 1.170'in üzerinde değer kaybetti. Bu da 200 liranın bugünkü değerinin yaklaşık olarak 2 bin 550 Türk Lirası'na denk geldiği anlamına geliyor.

SATIN ALMA DA DÜŞÜŞ

Erdoğan'ın, son ziyaretlerinde bir çocuğa 200 lira vermesi, Türk Lirası'nın değer kaybına ve enflasyonun etkilerine dair bir tartışma başlattı. Ekonomi uzmanları, sabit kalan harçlık miktarının, aslında çocukların satın alma gücünü sürekli olarak azalttığını ve bu durumun ekonomik gerçeklerle uyumlu olmadığını belirtiyorlar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar