Van'da sözleşmeli erlerden mülteci kadına cinsel saldırı: Şeytana uydum

Van'da sözleşmeli erlerden mülteci kadına cinsel saldırı: Şeytana uydum
İran sınırında deport işlemi sırasında sözleşmeli erler tarafından cinsel saldırıya uğrayan mülteci Leyla M. davasının ilk duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duvar Gazetesi Yazarı Kadir Cesur’un haberine göre, kaçak yollarla Türkiye’ye girmek isterken yakalanan Afganistan vatandaşı 25 yaşındaki Leyla M’nin, Van’ın Saray ilçesindeki sınır hattında İran''a deport işlemleri sırasında iki asker tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mağdur Leyla M, “Boğazımdan tutarak zorla cinsel ilişkiye girdiler” dedi. Tutuklu olarak yargılanan sözleşmeli erler Oğuzdan K. ve Ahmet Can D. ise suçlamaları reddetti.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kendi isteği üzerine Adli Görüşme Odası’ndan (AGU) video konferans yöntemi ile katılan Leyla M., ‘Diğer asker de Oğuzhan K. tarafından cinsel saldırıya uğradığımı gördü. Hatta kendi aralarında şakalaşıp güldüler. Beni zorla başka bir tarafa götürdü’ diyerek yaşadıklarını anlattı.

Sanık sözleşmeli erler Oğuzhan K. ve Ahmet Can D. duruşma salonda bulunarak, Oğuzhan K. savunmasında, sınır dışı edilme işlemi öncesinde göçmen grubun fotoğraflarını çekip üst aramalarını yaptıklarını, Leyla M’nin İran’a deport edilmemek için kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti ve kendisini "Şeytana uydum" diyerek savundu.

Oğuzhan K''nin ardından savunma yapan diğer sözleşmeli er Ahmet Can D. ise kendisinin Oğuzhan K. ile birlikte göçmenleri sınır dışı etmekle görevlendirildiğini söyledi. Oğuzhan K’yi görmediğini iddia eden Ahmet Can D. cinsel saldırıyı “Nefsime uydum" diyerek savundu.

DURUŞMA 8 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Olayın yaşandığı 4 Ocak 2023 tarihinden itibaren tutuklu bulunan sanık sözleşmeli erler Oğuzhan K. ve Ahmet Can D.’nin tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 8 Haziran 2023 tarihine ertelenmesine karar verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar