Van'da göreve başlayan hava ve uzay hekimine sorulan sorular hem güldürdü hem şaşırttı

Van'da göreve başlayan hava ve uzay hekimine sorulan sorular hem güldürdü hem şaşırttı
Van’da göreve başlayan Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanı Dr. Buyçe Kaya'ya "uzaya mı çıkacaksınız" şeklinde sorulan sorular herkesi güldürdü.

ŞAHİN YILDIZ/ GÜNBOYU

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinde görev yapmak üzere atanan Buyçe Kaya, ‘hava ve uzay hekimliği’ uzmanlığına ilişkin çok sayıda soru almaya başladı.

Hava ve uzay hekimliği; havacılık ve uzay faaliyetlerinde insanı etkileyen her türlü fiziksel, fizyolojik, psikolojik, sosyal etkenleri, bu etkilerin sonuçlarını, korunma yöntemlerini inceleyen, değerlendiren, patolojik süreçlerin tedavilerini yöneten ve tüm bu konularda araştırma faaliyetlerini yürüten uzmanlık olarak biliniyor. Sualtı hekimliği ve hiperbarik oksijen tedavi ile ortak çalışma alanı olması dolayısıyla Van’a görevlendirilen Uzman Dr. Kaya ise branşının isminden dolayı aldığı sorular ise güldürüyor.

“DOKTORLAR ARASINDA BİLE ÇOK BİLİNEN BİR ŞEY DEĞİL”

Göreve başladığı günden itibaren hava ve uzay kliniğiyle ilgili çok sayıda soru aldığını dile getiren Kaya, “Hava ve uzay hekimliği, doktorlar arasında bile çok bilinen bir şey değil. Hani uzaya mı çıkacaksınız? Nasıl olacak? Gibi soru soranlar var. Ama asıl ilgilendiğimiz bütün havacılıkla uğraşan personeldir. Tabii uzay çalışmalarında hocalarımız, Türkiye'den ilk gidecek astronotlarla ilgili onların muayenesini dahi yaptılar. Bu alanda ilgileniyoruz aslında. Havacıların muayenelerini biz yapıyoruz. Havacılıkla uğraşan bütün personelin, bütün sağlık sorunları veya sağlık sorunu olmasa bile en küçük bir problemde yine bize gelmeleri gerekiyor. Ancak Van’a atanmadaki gaye su altıyla ortak alanımız olan vurgun bizim tedavi yetkimizde olduğu için hiperbarik tedaviyi de yapmak için buraya görevlendirildim” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar