Uzmanlar uyarıyor! Geçmeyen öksürüğe dikkat

Uzmanlar uyarıyor! Geçmeyen öksürüğe dikkat
Kış aylarında devam eden öksürük sorunu birçok kişinin yaşamınıolumsuz etkiliyor. Virüslerin birbirine geçmesi ve direnç kazanması sebebiyle öksürük uzun sürüyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, en yaygın rastlanan sağlık sorunlarının başında geçmeyen öksürük geliyor. Uzmanlar, özellikle son zamanlarda artan viral enfeksiyon vakalarının bu durumu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekiyor.

Haber Global'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre virüsler arasındaki geçişler ve direnç kazanmaları nedeniyle öksürük, aylarca sürebiliyor. Homeopat Ezgi Nevçehan, Şubat ayının virüs aktivitesinin oldukça yüksek olduğu bir dönem olduğunu belirtiyor. Koronavirüs varyantları ve influenza virüsünün aktifliği, toplum sağlığını tehdit ediyor. Nevçehan'a göre, kişisel hijyenin ihmal edilmesi ve hasta bireylerin toplum içinde dolaşması, virüslerin yayılmasını kolaylaştırıyor.

Virüslerin ve bakterilerin zeki mikroorganizmalar olduğunu vurgulayan Nevçehan, tedavi süreçlerinin zorlaşmasına sebep olan bu mikroorganizmaların sürekli olarak evrim geçirdiğini söylüyor. Özellikle KOVID-19 virüsünün akciğerlerde uzun süreli etkiler bırakabildiğini, bazı hastalarının 1 yıl geçmesine rağmen öksürükten kurtulamadığını belirtiyor.

child-cough.jpg

Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayça Özbal Koç ise, boğaz ağrısı ve öksürük gibi semptomların uzaması durumunda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulması gerektiğinin altını çiziyor. Koç, kış aylarında boğaz ağrısının genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklandığını, ancak farklı hastalıkların da bu semptomlara sebep olabileceğini ifade ediyor. Uzayan boğaz ağrısının altında yatan nedenlerin tespiti için detaylı muayene ve gerekli tetkiklerin önemine vurgu yapıyor.

Dr. Koç, öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmek için bol su tüketiminin ve düzenli gargara yapmanın önemine değiniyor. Boğazın nemlenmesi ve temizlenmesi için tuz ve karbonat içeren gargaraların etkili olduğunu belirtiyor.

Kış aylarında sağlıklı kalmak için uzmanların önerilerine kulak vermek büyük önem taşıyor. Kişisel hijyene dikkat etmek, hasta olduğunda toplum içinde dolaşmamak ve semptomlar uzadığında bir sağlık uzmanına başvurmak, bu mevsimde sağlıklı kalmak için yapılması gerekenler arasında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar