Kendi kendine geçer demeyin! Bu belirtiler varsa doktora gidin

Kendi kendine geçer demeyin! Bu belirtiler varsa doktora gidin
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, grip belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden bir sağlık profesyoneline başvurmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerinin ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Eyibilen, son günlerde acil servis ve polikliniklerdeki yoğunluğa dikkat çekerek halkı erken teşhisin hayati önem taşıdığı konusunda bilgilendirdi.

Grip hastalığının, akut üst solunum enfeksiyonu olduğunu belirten Doç. Dr. Eyibilen, antibiyotiklerin grip tedavisinde etkili olmadığını vurguladı. Grip virüsünün öksürük ve hapşırma yoluyla yayıldığını ifade eden uzman, hastalığın ani başlayıp uzun sürebileceğini ve özellikle akciğerde komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.

Belirtiler arasında ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetlerin bulunduğunu belirten Doç. Dr. Eyibilen, grip tedavisinde antibiyotiklerin başlangıçta etkisiz olduğunu, bu nedenle en iyi tedavinin istirahat, sağlıklı beslenme ve semptomların iyileşmesine yönelik ilaç tedavisi olduğunu ifade etti. Grip belirtileri gösterenlerin en yakın zamanda bir sağlık profesyoneline başvurmalarını öneren Doç. Dr. Eyibilen, grip tedavisinde antiviral ilaç kullanımının doktor tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar