Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat

Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, çocuklarda viral enfeksiyon vakalarındaki artışa dikkat çekerek, ebeveynleri ve toplumu uyardı.

Uzman Güdeloğlu, özellikle sonbahar ve kış aylarında viral enfeksiyonların daha sık görüldüğünü belirtti. Mevsim itibariyle 'parainfluenza' virüslerinin neden olduğu krup hastalığının ortaya çıktığına işaret eden Güdeloğlu, ardından rinovirüslerin neden olduğu nezle döneminin başladığını söyledi. Daha sonra özellikle 2 yaş altı bebekleri etkileyen RSV sezonuna geçildiğini ifade eden Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, şu anda ise grip olarak adlandırılan 'influenza' virüsünün çocukları etkileyen ciddi bir sürecin içinde bulunulduğunu açıkladı.

Uzman Güdeloğlu, viral enfeksiyonlarda ateş, öksürük, halsizlik gibi belirtilerin görüldüğünü vurgulayarak, bu durumlarda çocukların beslenmesine ve sıvı tüketimine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sıvı kaybının çocuklarda önemli bir durum olduğunu söyleyen Güdeloğlu, bu süreçte ebeveynlere çocuklarının sıvı tüketimini artırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Uzman aynı zamanda, odaların sık havalandırılması, kapalı alan ziyaretlerinin kısa tutulması, maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyumun viral enfeksiyonlardan korunmada önemli olduğunu vurguladı. Özellikle küçük çocukların enfeksiyon riskine karşı sık el yıkama alışkanlığı kazanmalarının önemine değinen Güdeloğlu, okul çağındaki çocuklarda el hijyeninin pratik şekilde sağlanabilmesi için kolonya veya dezenfektanların kullanılmasını önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar