Çocuklara ballı süt pişirirken dikkat! Meğer bütün faydası kayboluyormuş

Çocuklara ballı süt pişirirken dikkat! Meğer bütün faydası kayboluyormuş
Diyetisyen Elif Akçeken tarafından ballı süt pişirilirken birçok insanın yaptığı hata açıklandı. Diyetisyenin açıklamalarına göre özellikle çocuklar tarafından tüketilen ballı sütün düzgün pişirilmediği taktirde bütün faydasını kaybettiği ortaya çıktı.

Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarla mücadele etmek için bağışıklık sistemimizi güçlendirmek önemlidir. Diyetisyen Elif Akçeken bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle çocuklar tarafından yaygın bir şekilde tüketilen ballı süte dikkat çekti. Elif Akçeken ballı sütü hazırlarken yapılmaması gerekenleri açıkladı.

Elif Akçeken'in açıklamalarına göre ballı süt yüksek sıcaklıklarda kaynatılmamalı. Yüksek sıcaklık, balın besleyici özelliklerini yok ediyor. Bu yüzden Elif Akçeken ilk önce sütün kaynatılıp sonradan bal eklenmesi gerektiğini belirtti.

Elif Akçeken ayrıca bağışıklık sistemini korumak için bazı önerilerde de bulundu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN KORUNMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

lutryudbii.jpeg

Bitkisel Takviyeler:

Herkesin vücut yapısı farklıdır, bu nedenle bitkisel takviyelerin etkileri kişiden kişiye değişebilir. Özellikle hamilelik, emzirme veya başka bir sağlık durumu varsa, bir sağlık profesyoneliyle görüşmek önemlidir.

Ekinezya: Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkilere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırabilir. Ekinezya çayı, özellikle inatçı öksürüklerde rahatlama sağlayabilir.

Adaçayı: Ağız ve boğaz iltihaplarında etkili olduğu bilinen bir bitkidir. Adaçayı ile hazırlanan gargara, ağız ve boğaz iltihaplarında yararlı olabilir. Yeni araştırmalar, ekinezya ile adaçayının birlikte kullanılmasının dezenfektan etkisini artırdığını göstermektedir.

Kakule: Antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Soğuk algınlığına neden olan virüslerle mücadelede etkili olabilir. Antioksidanlar bakımından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

2e7dd3e69d118f503257a758a21af35685722d34.jpeg

Kuersetin: Antioksidan özelliklere sahip bir flavonoidtir. Kuersetin, serbest radikallere karşı koruma sağlayarak bağışıklık sistemini destekleyebilir. Elma, kırmızı soğan, çay, kırmızı üzüm gibi besinler kuersetin içerir.

Meyan Kökü: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve öksürük, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir. Balgamın sıvılaşmasına yardımcı olabilir ve virüslerle mücadelede destek sağlayabilir.

Afrika Sardunyası: Grip, bronşit, sinüzit gibi rahatsızlıklara karşı olumlu etkilere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve antioksidatif özellikleriyle vücudu koruyabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar