Uzman isim uyardı! Adet sancısı kısırlığın belirtisi olabilir

Uzman isim uyardı! Adet sancısı kısırlığın belirtisi olabilir
Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunarak, erken teşhis ve uzman önerileriyle sorunun çözülebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının günümüzde genç kızların sıkça karşılaştığı bir sorun olduğunu belirterek, özellikle adet sancısının endometriozis veya adenomyozis gibi durumlarla birlikte kısırlık belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Adet sancısının, rahmin düzenli olarak kasılmasına bağlı olarak ortaya çıkan şiddetli ağrılar olduğunu açıklayan Çoksüer, bu durumun özellikle endometriozis olan genç kızlarda kısırlıkla ilişkilendirilebileceğini belirtti.

"Adet sancısı olan genç kızlarımızın, ileride kısırlık problemi yaşamamaları için mutlaka bir doktor kontrolünde olmaları gerekiyor" diyen Prof. Çoksüer, düzenli tahliller ve kontrollerin önemine vurgu yaptı. Adet sancısı çeken kadınların ihmal etmemesi gereken bir durumla karşı karşıya olduklarını söyleyen Çoksüer, özellikle çikolata kisti gibi durumların kısırlık riskini artırabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Çoksüer, "Adet sancısı olan kadınlar, rutin ve düzenli kontrollerini aksatmamalı, gerekli tahlilleri yaptırmalıdır. Özellikle çikolata kisti gibi durumlar tespit edildiğinde, bu hastaların kısırlık durumu söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle erken teşhis, doğru tedavi ve düzenli takip, kısırlık riskini önemli ölçüde azaltabilir" şeklinde

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar