Uzaylıların iletişim aracı mı? Antartika'daki gizemli piramit!

Uzaylıların iletişim aracı mı? Antartika'daki gizemli piramit!
Sosyal medyada kullanıcılar Antartika'da gizemli bir piramit keşfetti. Google Earth sayesinde keşfedilen piramidin gizemi bilim insanları tarafından açıklandı.

İnternet, yeni bir gün ve yeni bir komplo teorisiyle sarsıldı. Google Earth sayesinde Antarktika'da gizemli bir piramit keşfedildiği iddia ediliyor.

Ancak bu iddianın altında yatan gerçek, aslında yıllardır Güney Kutbu'ndaki piramitlerle ilgili rapor edilen bir hikayenin yeniden düzenlenmiş bir versiyonu. İlk "Piramit" olarak adlandırılan dağ, 1910-1913 yılları arasında İngiliz Antarktika Keşif Ekibi tarafından keşfedilmişti. Ancak daha sonrasında, bu dağın adı gizli tutularak bölgedeki her jeolojik araştırmada bu isim kullanıldı.

1480093437-pyramid-2.jpg

Bu jeologlar, bu çifte blöfün akıllıca olduğunu düşünmüşlerdi, ancak yıllar sonra "komplo teoricilerinin" oyunlarını anlayacak ve Piramit'in aslında muhtemelen uzaylı bir uygarlık ya da Atlantis tarafından yaratılmış bir yapı olduğunu iddia edeceklerdi. Ancak bu iddiaların gerçeklik payı bulunmuyor.

Şimdi ise ikinci bir dağın komplo teorileri çarkını yeniden başlattığına inanılıyor. Ancak bu iddia, aslında "79°58'39.25?S 81°57'32.21?W" koordinatlarında bulunan bir piramidin sıradan bir dağ olduğu gerçeğine dayanıyor. Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi'nden jeolog Dr. Mitch Darcy, bu dağın piramit şeklinde olmasının bir tesadüf olduğunu ve aslında buz tabakasının üzerine çıkmış bir kaya tepesi olduğunu belirtiyor.

pyramid-antarctica-750x500-1.jpg

Bununla birlikte, bazıları internet üzerindeki spekülasyonlara dayanarak bu dağın gizemli bir üs olabileceğini iddia etse de, bu iddiaların herhangi bir bilimsel temeli bulunmuyor. Antarktika'da gizli bir üsse sahip olmanın herhangi bir avantajı olmadığı gibi, dünya hükümetlerinin bunun için uzun süredir kaynakları için mücadele ettiğine dair herhangi bir kanıt da bulunmuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar