İnsanların yüzde 60'ı yanlış yapıyor: Bilgisayarınızın yavaşlamasının ve bozulmasının en büyük nedeni...

İnsanların yüzde 60'ı yanlış yapıyor: Bilgisayarınızın yavaşlamasının ve bozulmasının en büyük nedeni...
Günümüzde birçok kişi bilgisayarını geceleri kapatmıyor. Bu durum bazı koşullarda fayda sağlarken bazen ise zarar veriyor. Bilgisayarların yavaşlamasına ve bozulmasına neden oluyor. Peki bilgisayarlar geceleri kapatılmalı mı?

Geceleri bilgisayarınızı kapatmak mı, yoksa uyku moduna almak mı daha iyi? ABD'li bir güvenlik firması tarafından yapılan bir ankete göre, insanların sadece yüzde 37'si geceleri bilgisayarını kapatıyor. Bilgisayarınızın geceleri kapatılması veya uyku moduna alınması, kullanım sıklığı, güvenlik tercihleri ve enerji tüketimi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

pexels-life-of-pix-7974.jpg

Uyku modu, bilgisayarın belirli bir süre sonra otomatik olarak geçtiği düşük güç modudur. Bu mod, enerji tasarrufu ve bilgisayarın hızlıca tekrar kullanıma hazır olmasını sağlar. Ancak güvenli olmayan bir ağa bağlıysanız veya enerji tüketimi konusunda endişeleriniz varsa uyku modu kullanmak uygun olmayabilir.

Bilgisayarınızı her gün kapatmak, enerji tüketimini azaltabilir ve güvenlik risklerini minimize edebilir. Ayrıca bilgisayarınızın sorunsuz çalışmasını da sağlar. Çünkü sürekli açık kalan bilgisayarlarda RAM temizlenmeyecektir. Bu yüzde RAM'inizde 1 haftadır kapatmıyorsanız ilk günün verileri bile saklanır. Bu durum bilgisayarınız RAM'inin dolmasına ve yavaşlamasına neden olur. Ancak bilgisayarın sık sık kapatılıp açılması da güç dalgalanmaları nedeniyle bilgisayarınıza zarar verebilir.

pexels-nao-triponez-792199.jpg

BİLGİSAYAR KAPATILMALI MI? AÇIK MI KALMALI?

Bir bilgisayarın kapatılıp açılma sıklığı, kullanım alışkanlıklarına göre kişiden kişiye değişebilir. Eğer sık sık ve kısa süreli aralarla bilgisayarınızı kullanıyorsanız açık bırakmanız daha iyi olacaktır. Ancak uzun süreli kullanımlarda örneğin uyuyacağınız zamanlarda bilgisayarınızı kapatmalısınız.

Sonuç olarak, bilgisayar kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak kapatma veya uyku modu tercihiniz değişebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar