Uzaya çıkan ilk Suriyeli Astronot Muhammed Faris öldü

Uzaya çıkan ilk Suriyeli Astronot Muhammed Faris öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli ve 2. Arap olma unvanına sahip Tümgeneral Muhammed Faris'in Gaziantep'te bir hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, cuma günü Türkiye'de vefat eden 73 yaşındaki Muhammed Faris'in ölüm haberini duyurdu.

muhammed-faris-aa-1516790.jpg

Faris'in, cesur ve halkın sesine kulak veren duruşunun Suriyelilerin sevgisini kazandığını belirten Bahra, Faris'in, "uzaya çıkan ilk Suriyeli ve ikinci Arap olarak yerel ve uluslararası düzeyde parlak bir isim olduğuna" değindi.

Faris'in ailesi ve yakınları ile tüm Suriye halkına başsağlığı dileyen Bahra, Faris'in yakınları ise, merhumun, ramazan ayı sonlarında kalp krizi geçirdiğini aktardı.

7cff0381-867a-485b-91b3-cb7956e29d02.png

Faris'in ailesi ve yakınları ile tüm Suriye halkına başsağlığı dileyen Bahra, Faris'in yakınlarının, merhumun ramazan ayı sonlarında kalp krizi geçirdiğini ifade ettiğini belirtti.

İÇ SAVAŞ SONRASI TÜRKİYE'YE SIĞINMIŞTI

1987 yılında uzaya gidiş dönüşüyle ülkesinde kahraman gibi karşılanan ve Suriye'deki üniversitelerde 10 yıl ders veren Faris, Suriye'de 2011'de başlayan halk ayaklanması ve iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar