Bolu’da miras kavgası dehşet saçtı! Savunması pes dedirtti

Bolu’da miras kavgası dehşet saçtı! Savunması pes dedirtti
Bolu'da bir miras anlaşmazlığı dehşet saçtı. Kenan Ünen, kayınbiraderinin oğlu Erhan Üreten'i pompalı tüfekle öldürürken, kayınbiraderi Ekrem Üreten ve küçük oğlu Ersan Üreten'i ağır yaraladı. Ekrem Üreten gözyaşları içinde “Yapmayın’ diye bağırdım ama ilk bana ateş etti” ifadelerini kullandı.

Mahkemede olayı anlatan Ekrem Üreten, gözyaşları içinde, "3 yerimden vurdu, oğlumu öldürdü. Ben günlerce yoğun bakımda yattım. Kaç kere ‘Yapmayın’ diye bağırdım ama ilk bana ateş etti" ifadelerini kullandı. Kenan Ünen ise savunmasında, "Erhan’ı hedef göstererek ateş etmedim. Öldürmek gibi niyetim yoktu. Öldürme niyetim olsaydı oğlumu konuşması için yanlarına göndermezdim" şeklinde konuştu.

6622614e1c582259-w1200xh675.jpg

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ ETTİ

Olay, geçen yıl 15 Aralık'ta İzzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir oto yıkama dükkanında gerçekleşti. Ekrem Üreten ve oğulları Erhan ile Ersan Üreten, araçlarını yıkatmak için dükkanı ziyaret etti. Burada miras anlaşmazlığı nedeniyle Kenan Ünen ile karşılaştılar. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Kenan Ünen, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle kayınbiraderi Ekrem Üreten ve çocuklarına ateş açtı. Erhan Üreten ağır yaralanırken, diğerleri de yaralandı. Erhan Üreten hastanede hayatını kaybetti. Tutuklanan Kenan Ünen ise Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. 'Silahla basit yaralama', 'Mala zarar verme', 'Silahla tehdit', 'Tasarlayarak öldürme' ve 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından yargılanan Ünen, olay anında kimseyi öldürmeyi amaçlamadığını dile getirdi.

6622761e001ffacbe5709475.webp

"DAHA ÖNCE DE SİLAHLA TEHDİT EDİLDİM"

Kenan Ünen, Ekrem Üreten ile aralarında üç yıldır devam eden miras anlaşmazlığından bahsederek, "Daha önce de silahla tehdit edildim. Olay günü, oğlumla birlikte emlakçıya gidip miras konusundaki bu anlaşmazlığı çözmesini talep ettik. Emlakçı Murat, Ekrem Üreten'i aradı ve telefon hoparlördeyken Ekrem'in 'Ben bunları vuracağım' şeklinde tehditler savurduğunu duydum.

Ardından oğlum Erhan, emlakçıya geldi ve aramızda bir tartışma yaşandı. Hiç kimseye bıçak çekmedim. Tartışmanın büyümemesi için oğlum beni uzaklaştırdı. Dükkanı terk edip sanayi bölgesine geçtik. Ekrem'den alacağımız vardı ve bu alacak karşılığında yıkamacıdaki aracını aldık. Arabayı borcumuzu ödemek için alabiliriz, diye düşündük. Oradan ayrılıp lokantanın önüne gittik. Sonrasında oğluma yaptığının yanlış olduğunu ve aracı geri götürmesini söyledim. Oğlumu aracı teslim etmesi için yıkamacının önüne bıraktım. Arabayı teslim ettik.

6622615e3e4c2836-w1200xh1500.webp

Ekrem ve çocukları da oradaydı. Oğlum bana 'sen gelme' deyip konuşmak için yanlarına gitti. Bir süre sonra bağırmalar duyuldu. Tüfeği aldım, havaya bir el ateş ettim. Ekrem elini beline attı ve üzerime geldi. Silahı olduğunu bildiğim için rastgele ateş ettim. Erhan da geldi ve arbedeye girdik. Erhan'ı hedef göstererek ateş etmedim. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Eğer öldürme niyetim olsaydı, oğlumu konuşması için onları yanlarına göndermezdim. Çok pişmanım" şeklinde ifade verdi.

'TEHDİT EDİLDİK, HAYATIMIZ TEHLİKEDEYDİ'

Olayda oğlunu kaybeden Ekrem Üreten, mahkemede gözyaşları içinde konuştu. Üreten, Kenan Ünen'e defalarca 'Yapmayın' diye bağırdığını belirterek, "Emlakçı beni arayıp çağırdı ve hemen geleceğimi söyledim. Gittiğimde Kenan ve oğlu Taner yoktu, rahmetli oğlum Erhan vardı. Taner beni arayıp arabamı gelip almamı söyledi. Oğlum Erhan ve Ersan ile birlikte yıkamacıya gittik. Taner bağırarak yanımıza geldi ve tehditler savurdu. Küfür etti, ama ben uzatmamak için sustum. 'Sizi bitireceğim' diye tehdit etti. Biz tartışırken Kenan arabadan indi ve direkt olarak tüfekle bana ateş etti. Üç yerimden vurdu, oğlumu öldürdü. Ben günlerce yoğun bakımda yattım. Kaç kere 'Yapmayın' diye bağırdım, ama ilk bana ateş etti. Yaralı halde oğullarımın aklına geldi ve onların yanına gitmek istedim. Giderken Kenan beni arkamdan vurdu. Şu anda bile oturamıyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme, devam savunmaların alınmasının ardından Kenan Ünen’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar