Meral Akşener’in Dervişoğlu’nu neden desteklediği ortaya çıktı

Meral Akşener’in Dervişoğlu’nu neden desteklediği ortaya çıktı
27 Nisan'da yeni genel başkanının seçmek için kurultaya gidecek olan İYİ Parti için dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağı kongre, parti içinden önemli isimlerin yarışına sahne olacak. TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve İstanbul İl Teşkilatı kurucu üyesi Kemal Orkun Yekdeş'in adaylık yarışında olacağı belirtiliyor. Ancak kongrenin Aydın ve Dervişoğlu'nun sıkı bir mücadelesiyle geçeceği öne sürülüyor.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, Kulislerde ise kongrede seçilen başkanın seçim hezimeti sonrası parti içinde toparlanmanın zor olacağı ve dağılma sürecine girilebileceği konuşuluyor. Ayrıca kongre sonrasında İYİ Parti'den kopuşların hızlanabileceği ve Meclis'teki koltuk sayısının istifalar nedeniyle azalabileceği öngörülüyor.

'AKŞENER GÖLGE LİDER OLACAK' İDDİASI

Parti içindeki görüş ayrılıkları da dikkat çekiyor; bir yanda "Akşener gitsin" diyenler, diğer yanda ise "Akşenersiz olmaz" diyenler bulunuyor. Akşener'in Dervişoğlu'na desteği ise Dervişoğlu'nun seçilmesi durumunda Akşener'in "gölge lider" olarak etkin bir isim olarak siyasi yaşamına devam edebileceği de düşünülüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar