Eski BOTAŞ Müdürü’nden doğal gaz zammı açıklaması: Temmuz’da gelmezse erken seçim gelecek!

Eski BOTAŞ Müdürü’nden doğal gaz zammı açıklaması: Temmuz’da gelmezse erken seçim gelecek!
Doğal gaz zammı ile erken seçim arasında ilişki olduğunu söyleyen Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, zam yapılmazsa, bunun erken seçim işareti olabileceğini belirtti.

TEMMUZ’DA ZAM GELMEZSE ERKEN SEÇİM VAR!

Temmuz ayında doğal gaza yüzde 10 zam beklediğini söyleyen Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, zam gelmemesi durumunda bunun erken seçim işareti olabileceğini kaydetti. Karadeniz gazına ilişkin, Türkiye''nin dışa bağımlılığını sona erdirmesinin mümkün olmadığını ancak gazın milli ekonomiye faydası olacağı değerlendirmesinde bulunan Yardım, "Doğal gaz az kaldı dediğimizde kızdılar ama ocak krizinden ders aldıkları gözüküyor" dedi.

Gazete Durum''da yer alan habere göre Gökhan Yardım, şunları söyledi:

“Karadeniz’deki gazın üretim programına uyulması halinde 2023 yılında dağıtım şebekesine verilebileceğini anlatan Yardım, Türkiye’nin tüketimi dikkate alındığında ilk etapta üretilen 10 milyon metreküpün az bir miktar olduğunu vurguladı. Bu gazın dışa bağımlılığı son erdirmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Yardım, “540 milyar metreküplük gazı işlemek tamamıyla kuyunun performansına ve miktar olarak ne kadar gazı çekeceğimize bağlı. Çekiş hızımıza bağlı o da tabii kuyunun performansıyla ilgili. Bu gazın milli ekonomiye faydası olacak ve altını çizelim iktidarda kim

olsa zaten bu gazı milli ekonomiye kazandıracak”

‘ERKEN SEÇİM OLACAK DEMEKTİR’

Yardım sözlerine şöyle devam etti. “Silivri''ye günlük 20 milyon metreküpün üzerinde gaz atıyoruz, Tuz Gölü’ne 8-10 milyon metreküp atılıyor. Ama Tuz Gölü’nü doldurmaya daha vaktimiz var. Depoların doldurulmaya başlanması doğal gaz güvenliği açısından çok önemli."

2022 Ocak ayında yaşanan gaz ve elektrik krizinin ardından ders çıkarıldığının altını çizen Yardım, "Doğal gaz az kaldı dediğimizde kızdılar ama ocak krizinden ders aldıkları gözüküyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar