Cem Uzan cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

Cem Uzan cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı
Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyleyen Cem Uzan, "Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

TÜRKİYE'NİN TANIDIĞI İSİM CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Sözcü''den Saygı Öztürk''e konuşan Genç Parti kurucusu Cem Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın seçimlerin normal tarihinde yapılması durumunda aday olamayacağını söyleyerek muhalefete erken seçim teklifini reddetmeleri çağrısında bulundu. Uzan ayrıca seçimlerde aday olacağını da söyleyerek 2023''te cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

“İnanın Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitiyor" diyen Uzan, "Seçim için sandık tarihi olan 25 Haziran 2023''ü bekleyin. Erken seçime ‘hayır'' deyin. 12 ay sonra Erdoğan''ı davulla zurnayla emekli edin gitsin. Seçim 25 Haziran 2023''te olacak ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitecek, emekli olacak. Türkiye yeni bir sayfa açacak” diye konuştu.

''KILIÇDAROĞLU, SADAT ENDİŞELERİNDE HAKLI''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun SADAT''ın önüne gitmesini, yeni Seçim Kanunu''nun seçim kurulları oluşturulmasıyla ilgili düzenlemesini Anayasa Mahkemesi''ne götürmesini ‘doğru'' bulduğunu söyleyen Uzan,  “Endişelerinden dolayı bunu yapıyor. Endişelerinde haklı ama endişelerinin çözümü erken seçime ‘evet'' demek değil. ‘Yapmıyorum. 25 Haziran''da gel karşıma'' de. ‘Anayasa suçuna ben iştirak etmiyorum'' de. Ülkeyi 20 sene yönetmiş bir sene daha yönetsin ne olacak? Dolar 16 lira değil 26 lira olsun. Millet seçti. Ne yapıyorsa yapsın. Ondan sonra da yenisi gelecek düzeltecek” diye konuştu.

Saygı Öztürk''ün haberine ulaşmak için: https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/inanin-erdogan-donemi-bitiyor-7182949/

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar