Ünlü modacılar Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal Türkiye'ye dönüyor! 2015 yılında terk etmişlerdi!

Ünlü modacılar Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal Türkiye'ye dönüyor! 2015 yılında terk etmişlerdi!
Ünlü modacılar Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, 2015 yılında aldıkları KKTC'ye yerleşme kararından sonra, Türkiye'ye geri dönme kararı aldılar. Şansal, yaşadıkları sorunlar ve Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun özür dilemesi üzerine bu kararı verdiklerini belirtti.

2015 yılında KKTC'ye yerleşen ünlü modacılar Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Barbaros Şansal, Semra Topçu’nun YouTube kanalında İkinci Yüzyıl Kehanetleri programında yaptığı konuşmada, KKTC'de yaşadıkları sorunlar nedeniyle Türkiye’ye döndüklerini söyledi.

Ünlü modacı Şansal şunları söyledi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yerleşmek ve emekli olmak, aslında Yıldırım Bey'in fikriydi. Türkiye'den çok yoruldu ve üzüldü. Onun talepleri doğrultusunda arazimizi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşından aldık, evimizi yaptık, atölyemizi kurduk.

1603781889191-sfsdf.jpg

ANKARA’NIN BASKILARIYLA KAMUSU TAMAMEN ÇÖKMÜŞ

Son 3-4 yılda, maalesef Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ankara'nın baskılarıyla kamusu tamamen çökmüş durumda. İşler yürümüyor, bürokrasi işlemiyor. Niteliksiz ve liyakatsiz insanlar var. Kaba muamelelere maruz kaldık. Bir gün Sayın Metin Feyzioğlu, Yıldırım Bey'i arayıp özür diledi ve 'Ne talep ediyorsanız, evinizden çıkmadan yapılacak' dedi.

Yıldırım Bey, ayrıcalık talep etmediğimizi belirterek teşekkür etti ve telefonu kapattı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları artık Kuzey Kıbrıs'ta ikinci sınıf muamelesi görmeye başladılar. Bu durum maddi ve manevi kayıplara yol açıyor. Yıldırım Bey'in 90 yaşında olması ve sağlık sorunları yaşaması nedeniyle Türkiye'ye sık sık gitmek zorunda kalıyoruz.

SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYORUZ

Burada sağlık hizmeti alamıyoruz. Bu nedenle bütün atölyelerimizi kapatıyor, yatırımlarımızı geri çekiyoruz. Taşınmazlarımızı da uluslararası platformlarda satışa çıkarıyoruz. Bu paralar kumar, gece kulübü veya uyuşturucu parası değil. Servetimizi toparlayarak vatanımıza dönüyoruz."

'TÜRKİYE VATANDAŞLARI İKİNCİ SINIF MUAMELESİ GÖRÜYOR'

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Kuzey Kıbrıs'ta artık ikinci sınıf muamelesi görmeye başladı. Bu durum, maddi ve manevi olarak büyük kayıplara yol açıyor. Yıldırım Bey, 90 yaşında değerli ve dünyaca tanınan bir kişi.

sondefile-wxdp-cover-jpg.webp

TÜM ATÖLYELERİMİZİ KAPATTIK

Sağlık sorunları nedeniyle sık sık Türkiye'ye gitmek zorunda kalıyoruz, burada sağlık hizmetleri alamıyoruz. Üst düzey gelire sahip ve taşınmaz mal sahibi olmamıza rağmen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkımız yok. Artık dönme kararı aldık; tüm atölyelerimizi kapattık, yatırımlarımızı geri çekiyoruz.

"ÜLKEMİZE DÖNMEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ"

Taşınmazlarımızı uluslararası platformlarda satışa çıkardık. Bu, kumar, gece kulübü veya uyuşturucu parası değil; bunlar, emek vererek kazanılan paralardır. Servetimizi toparlayıp ülkemize, vatanımıza dönmek için harekete geçiyoruz.”

YILDIRIM MAYRUK KİMDİR

Yıldırım Mayruk, kariyerine lise yıllarında şapkaları satarak başladı ve ardından askerlik hizmetini tamamladıktan sonra ablasının terzi atölyesinde çalışmaya başladı. Moda dünyasında 60 yılı aşkın bir süredir aktif olan Mayruk, sektörde önemli bir isim haline geldi.

Barbaros Şansal ile uzun yıllardır iş birliği yapan Mayruk, 1990'lı yıllardan bu yana birlikte çalışmaktadır. Kariyeri boyunca birçok defile düzenleyen Mayruk, pek çok ünlü mankenle iş birliği yapmıştı.

Yıldırım Mayruk'un doğum tarihi Temmuz 1940'tır ve bugün 82 yaşında. Özellikle 1990'lı yıllardan itibaren moda dünyasında tanınmış bir isim oldu. 2020 yılında emekli olduğu son defilesini gerçekleştirdiğinde 80 yaşındaydı.

Yıldırım Mayruk'un doğum yeri Bursa. Babası Ispartalı, annesi ise Giresunlu. Bursa'da doğmuş olup, 1965 yılında İstanbul'a taşınmadan önce 25 yıl boyunca Bursa'da yaşamış ve çalışmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar