Ünlü gazeteci Murat Yetkin AKP'nin İstanbul planını sızdırdı! ‘En güçlü isim’ diyerek İBB adayını duyurdu

Ünlü gazeteci Murat Yetkin AKP'nin İstanbul planını sızdırdı! ‘En güçlü isim’ diyerek İBB adayını duyurdu
Gazeteci Murat Yetkin, AKP’nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için düşündüdğü adaylaı üzerinde yaptığı değerlendirmede en güçlü adayı açıkladı.

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlere giderken, siyasi partilerin kimi, nereden aday göstereceği merakla bekleniyor. CHP’nin göstereceği bazı adaylar belli olurken, iktidarın kimleri aday olarak göstereceği netleşmedi. AKP’nin özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği İstanbul’da Ekrem İmamoğlu karşısında kimi aday gösterebileceği gizemini korurken, mevcut isimler üzerinden kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Peki AKP’nin İstanbul adaylığı için en güçlü isim kim? Gazeteci Murat Yetkin, açıkladı.

NEDEN ALİ YERLİKAYA İSMİ ÖN PLANDA?

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için konuşulan isimler üzerinde bir tahlil gerçekleştiren Yetkin, değerlendirmelerini paylaştı.

ali.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile ilgili değerlendirmeler yapan Yetkin, Yerlikaya’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı Mansur Yavaş’ın karşısına çıkma ihtimalinin kalmadığını aktardı. Yerlikaya’nın İstanbul’dan aday olabileceğini ifade eden Yetkin, Yerlikaya İstanbul’da 4,5 yıl valilik yaptığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’u tanıyor. İçişleri Bakanlığına atandığından beri suç ve suçluyla mücadelede gösterdiği etkinlik vatandaşı memnun etti; bu en önemli kuvvet çarpanı.
İkincisi, Yerlikaya kendisini siyasetçi değil devlet görevlisi olarak tanımlıyor. Üçüncüsü, 29 Ekim, 10 Kasım gibi önemli günlerdeki sosyal medya paylaşımlarıyla laik, cumhuriyetçi kesimlerde de belli bir sempati topladı.”

"ARKASINDA ERDOĞAN’IN TAM DESTEĞİNİ BULACAK"

Selçuk Bayraktar üzerinde yaptığı tahlillerde dikkat çeken değerlendirmeler yapan Yetkin, Bayraktar’ın şahsi hikayesinin Erdoğan’ın damadı olması sayesinde başladığını söyledi.

“Baykar üretimi İHA ve SİHA’lar, özellikle de TB-2 modeli Suriye, Irak, Libya, Ukrayna ve Azerbaycan’da kullanımıyla bölgesel siyasi dengelerin Türkiye lehine değişmesinde rol oynadı” diye yazan Yetkin, Bayraktar’ın Teknofest ile binlerce gencin savunma sanayii başta olmak üzere ileri teknolojilerle ilgilenmesini sağladığını belirtti.

selcuk.jpg

Bayraktar’ın Türk siyasetine göre genç sayılan yaşta olmasının ve siyasete ilgisini saklamaması da bir başka kuvvet çarpanı olduğunu kaydeden Yetkin, “Aday olursa arkasında Erdoğan’ın tam desteğini bulacağı kuşkusuz” dedi.

Yetkin ayrıca, Selçuk Bayraktar’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olabilecek en güçlü isim olduğu değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar