İYİ Parti’nin Ankara adayı Oktay Vural mı olacak? Canlı yayında açıkladı

İYİ Parti’nin Ankara adayı Oktay Vural mı olacak? Canlı yayında açıkladı
Kulislerde, İYİ Parti’nin Ankara adayı olacağı konuşulan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, hakkındaki iddialar ile ilgili ilk kez konuştu.

Yerel seçimler için geri sayım başlarken, partilerin büyükşehir adayları herkes tarafından merak ediliyor. Muhalefet cephesinde yer alan CHP, elinde bulunan İstanbul ve Ankara’da mevcut belediye başkanları ile yola devam etme kararı alırken, AKP ve İYİ Parti bu iki şehir için herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Özellikle art arda yaşadığı istifalar ile gündemden düşmeyen İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da eski ittifak ortağı CHP’ye kimleri rakip çıkaracağı gizemini koruyor.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için katıldığı canlı yayında konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Gazeteci Hacı Yakışıklı'nın sorularını yanıtladı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin masaya yatırıldığı programda, Ankara’da adaylığı ile ilgili iddialara cevap verdi.

Kendisine sorulan "Ankara’da sizin bir adayınız olacak. Bu artık kesin ve net. Ankara’da aday isimleri olarak Kürşad Zorlu’nun ismi duyuluyor, Servet Avcı’nın ismi duyuluyor. Ama en çok da sizin isminiz duyuluyor. Siz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday mısınız? Veya aday olmanıza dair partinizden ya da parti tabanınızdan bir talep geldi mi?" sorusuna yanıt veren Vural, şunları söyledi: "Ben biliyorsunuz Genel Seçimlerden sonra İYİ Parti’ye katıldım. İYİ Parti muhakkak Ankara ve İstanbul’da sevgili Ankara ve İstanbulluların İYİ Parti’nin bu siyaset anlayışını da yansıtacak ve o yörelere yerelde hizmet verecek çok nitelikli insanları aday göstereceğine inanıyorum. Bu süreçle ilgili söyleyebileceğim hususlar sadece bunlardır. Onun dışında benimle ilgili olanların hepsinin bir spekülasyon olduğunu söyleyebilirim"

Vural, "Peki Meral hanım, “Sayın Vural buyurun adayımız olun” dedi diyelim. Ne yaparsınız?" sorusuna da şöyle cevap verdi: "Olmayan ergi metodu ile nasıl sonuç alabileceğiz? Mesela size sorsam; siz acaba kesin kazanılacak bir yerden aday yapılsanız evet der misiniz? Cevabı bilinmeyen sorular olunca sorularla cevap vermek en iyi yöntemdir"

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar