Ünlü futbolcular bu kağıtlarda yazılana inanıp milyon dolarlarını kaybettiler

Ünlü futbolcular bu kağıtlarda yazılana inanıp milyon dolarlarını kaybettiler
Son günlerde gündem olan Fatih Terim fonu olarak adlandırılan dolandırıcılık davasından her geçen gün ortaya çıkan gelişmeler şaşırtıyor. Milyonlarca dolarlarını veren futbolcular hakkında çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı.

Deniz bankası şubesinde aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera Selçuk İnan ve Emre Çolak’ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan soruşturması devam ediyor.

Gündemden düşmeyen ve 'Fatih Terim Fonu' şeklinde anılan futbolcular ve bazı iş insanlarının dolandırıldığı davada şaibeler bitmek bilmiyor.

BirGün’den Timur Soykan yazısında futbolcular milyonlarca parayı banka hesaplarından değil elden teslim etmiş ve teslim ettiklerine dair aldıkları belgeler ise daha garip diyerek bu davadaki soru işaretlerini gündeme getirdi.

“TARİH YAZILMAMIŞ”

Soykan, şu ifadelere yer verdi:

“Antetsiz, tarih yazılmamış A4 sayfasında sadece ‘Denizbank Levent Büyükdere Cd. Şb.’ bankanın kaşesi ve Seçil Erzan’ın imzası var. Kâğıtta bazı işlem kodlarının ardından bakiyenin 5 milyon 475 bin dolar olduğu ve işlem tarihinin 4 Eylül 2022 olduğu yazılmış. Vade tarihi ise; 33 gün sonra 7 Ekim 2022. Nominal ödenecek tutar olarak ise 10 milyon 159 bin dolar. Yani Selçuk İnan’ın 33 gün için 4 milyon 684 bin dolar faiz alacağı anlatılıyor.

f-6-pu1w8aauad2.jpg

“BELGE NİTELİĞİ YOK”

Selçuk İnan’ın avukatı suç duyurusunda, Seçil Erzan’ın imzaladığı 4 kâğıt sunmuş. Bir diğer A4 kağıtta da ne tarih ne antet ne de belge niteliği var. Bakiyenin 2.5 milyon dolar, işlem tarihinin 30 Eylül 2022, vade tarihinin 31 Ekim 2022 olduğu yazıyor. A4 kağıtta nominal ödenecek tutar olarak 3 milyon 675 bin dolar belirtilmiş. Yani Seçil Erzan, Selçuk İnan’ın 2.5 milyon dolarına 31 günde 1 milyon 175 bin dolar faiz vaat etmiş. Suç duyurusunda Selçuk İnan’ın, toplam 1.5 milyon dolar alacağının kaldığı anlatıldı.

f-6-ql3xuaajn7l.jpg

“KARŞILIĞINDA HİÇBİR BELGE ALMADI”

Futbolcu Emre Çolak’ın avukatının suç duyurusuna eklediği kağıtlar daha vahim. Eski Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, yurt dışına transfer olmuştu. Aralık 2022’de Seçil Erzan arayarak eski takım arkadaşlarının girdiği fonu anlattı ve büyük faiz oranları teklif etti. Emre Çolak, kardeşi Emrah Çolak’ın hesabına 3 milyon 210 bin dolar gönderdi. Emrah Çolak bu parayı çekip Seçil Erzan’ı aradı. Seçil Erzan “Ben müsait değilim parayı Ali’ye ver” dedi. Emrah Çolak, Seçil Erzan’ın Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasında 3 milyon 250 bin doları Ali’ye teslim ettiğini söyledi. Karşılığında hiçbir belge almadı. Daha sonra Seçil Erzan, Emrah Çolak’a el yazısı olan bir kâğıt parçası verdi. Bankacılık kodları olan kâğıtta “3 milyon 210 bin dolar. 26 Şubat 2023. 1 milyon 28 bin dolar. 4 milyon 238 bin dolar nominal” yazılmıştı. Yani Emre Çolak’ın 3 milyon 210 bin dolarına bir ayda 1 milyon 28 bin dolar faiz alacağı vaat edilmişti.

f-6-p9lxsaa-lsr.jpg

GALATASARAY’IN TERCÜMANI DA 77 BİN DOLAR KAYBETTİ

Seçil Erzan, Galatasaray’ın tercümanı Musa Mert Çetin’i de Ekim 2022’de aradı. Parasını Fatih Terim Fonu’na yatırmaya yüksek faiz oranlarını söyleyerek ikna etti. Musa Mert Çetin, kardeşinden de para alarak 77 bin doları Seçil Erzan’a teslim etti ve hiçbir belge almadı. Ama aylar sonra parasını alamayınca bundan çok pişmandı. Avukatının suç duyurusuna eklediği WhatsApp sohbetinde Musa Mert Çetin şöyle yazmıştı:

“Çok üzülerek söylüyorum ama benim de sisteme güvenim kalmadı. En azından elimde bir kağıt olsun, ben kendim için bir kağıt istiyorum canım. Zaten en baştan beri sen diyordun; kağıt vereyim diye. Ben de istiyorum canım. Kardeşimden, dayımdan aldım tüm paramı verdim.”

Seçil Erzan ise şöyle yanıt verdi:

“Mertcim konuşuruz. Nasıl istersen öyle olur.”

Ama hiçbir belge vermedi ve tercüman 77 bin dolar kaybetti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar