Ünlü fenomene hapis şoku! Telefonuna ve bilgisayarına el konuldu

Ünlü fenomene hapis şoku! Telefonuna ve bilgisayarına el konuldu
Ünlü fenomen Salma Elshimy Instagram ve TikTok'ta fuhuşa özendiren uygunsuz içerik yayınladığı gerekçesiyle tutuklandı. Telefonuna ve bilgisayarına el konuldu.

İREM GÜL / GÜNBOYU

Mısır polisi soruşturmalarına göre; Salma Elshimy isimli ünlü fenomen Instagram, TikTok ve YouTube’daki hesaplarında genel ahlakı rencide eden video klipler yayınlıyor. Ve Mısır’ın İskenderiye kentinde bulunan Mali ve Ticari İşler Savcılık teşkilatından yetkililer, ünlü büyük beden model ve blog yazarı Salma El-Shimi’nin tutuklanmasına karar verdi.

Mısır’da yaşayan fenomen, maddi kazanç karşılığında sosyal medyada uygunsuz içerik yayınladığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Genç kadın, uygunsuz içerik yayınlamak ve sosyal medya platformlarını kötüye kullanarak Mısır toplumunun değerlerini zedelemekle suçlandı. Mahkeme tarafından 2.600 pound (yaklaşık 63 bin lira) para cezası verildi. Ayrıca bilgisayarına ve cep telefonuna da el koyuldu.

El-Shimi’nin yayınladığı videoların uygunsuz olduğu, takipçi artırmak için yaptığı ve maddi kazanç sağlamak için oluşturulduğu için de yaptıklarının fuhuş olarak sınıflandırılabileceği belirtildi. Savcılar, El-Shimi’nin yaptıklarının insanları fuhuşa teşvik etmek olduğuna karar verirse, üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar