Artık soframızda ekmek de olmayacak: Yeni zam fırından çıkıyor!

Artık soframızda ekmek de olmayacak: Yeni zam fırından çıkıyor!
Ukrayna topraklarına Rusya tarafından başlatılan işgal hareketi nedeniyle küresel açlık krizi endişesi here geçen gün artarken uzmanlar, krizin çözümünün aylar süreceğini söylüyor. Uluslararası Tahıl Konseyi ise yaşananların ekmek gibi temel gıda ürünlerinin fiyatını artıracağını aktardı.

YENİ ZAM FIRINDAN ÇIKIYOR!

Küresel açlık tehlikesine karşı, Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna''dan tahıl tedariği yolunu açmaya çalışıyor. Ancak uzmanlar Karadeniz''de Rusya ile anlaşma sağlansa bile gemi nakliyeciliğinin aylarca sağlıklı yapılamayacağını belirtiyor.

Karar gazetesinin haberine göre; Ukrayna hükümeti yetkilileri, Rusya''nın 24 Şubat''ta başlattığı işgal öncesinde dünyanın dördüncü büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna''nın elinde bulunan 20 milyon ton tahılın ihraç edilemediğini bildiriyor.

Uluslararası Tahıl Konseyi, küresel tahıl üretiminin 2022-2023 sezonunda talebin gerisinde kalacağını tahmin ediyor.

Ukrayna tahılına erişimin kesilmesi, mevcut arzı daha da daraltacak ve küresel açlığın daha önce hiç olmadığı seviyelere tırmanmasıyla ekmek, makarna gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarını arttıracak, gıda enflasyonunu körükleyecek.

Buğdayda dışa bağımlı olan Türkiye’de ekmek fiyatlarında artış yaşanması öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar