Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar için çok net bir rakam söyledi: Kur oraya gidecek kaçarı yok

Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar için çok net bir rakam söyledi: Kur oraya gidecek kaçarı yok
Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirileri ile dikkat çeken ekonomist Evren Devrim Zelyut, yakın gelecekte dolar kurunun göreceği flaş seviyeyi açıkladı.

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Dolar ve borsa hakkındaki açıklamaları ile öne çıkan ünlü ekonomist Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut seçim öncesi ve sonrası beklentilerini açıkladı.

Dolar, Bitcoin ve altında beklenen gelişmeleri anlatan Zelyut, ''''Kaçarı yok'''' diyerek doların geleceği flaş seviyeyi verdi.

Zelyut''un açıklamaları şu şekilde:

"Dolarda senaryolu konuşmamız lazım. Enflasyon yukarı gidiyor, Merkez''in faiz kararının önemi kalmadı. Dolar yukarıya gidiyor. Kapalıçarşı ile serbest piyasa arasındaki kur makasını da bu yüzden söyledik." diyen Zelyut şunları kaydetti:

Cumhur İttifakı''nın kazandığı senaryoda iki gelişme var. Tayyip Bey faizi indirmeye devam ederse kur 29''a gidecek kaçarı yok. Eğer faizi indirmem daha akıllı senaryo uygularım derseniz 23-24 gibi rakam karşımıza gelecek.

Millet İttifakı senaryosu geldiğinde ise burada 22-23''lük rakam karşımıza gelecek ama yaşanacak yoğun sermaye girişlerine paralel olacak şekilde orada kur belli noktadan sonra yükselişi keser hatta geri gelir. 18 lira civarında Merkez Bankası takozu koyar. 

Oyun var düşmeyin bu oyuna. Bu oyun şu; yabancı daima doları yukarıdan çakar borsayı düşürür aşağıdan alırlar. Bizim yatırımcı doları yukarıdan alır borsayı düşükten satar panik yapar. Yabancı da üstten çakar doları alttan borsayı alır. 

Adamlar çıkmışlar 30-40-45 diye sıkıp duruyorlar. Türkiye''nin bu duruma geleceğini aylar önce ben anlatmışım. Biz piyasayı anlatmışız. Rakam, veri ne ise onu söyleyeceksin. Krizin kralını yaşıyoruz zaten.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar