Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Refah payı ile seyyanen zam geliyor

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Refah payı ile seyyanen zam geliyor
Milyonlarca memur ve emeklinin merakla takip ettiği zam ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Emekli zammı ile Memur zammı için belirleyici olacak Nisan ayı enflasyon rakamı 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. 

Mynet''te yer alan habere göre, Milyonlarca kişi asgari ücret zammı, memur zammı ve emekli zammı için gözünü Ankara’dan gelecek açıklamalara çevirirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Bilgin asgari ücret için, “Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz''da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum” derken emekli maaşları içinse refah payı verileceğini açıkladı.

En düşük emekli aylığı geçtiğimiz aylarda 7.500 liraya yükseltilmişti. Bakan Bilgin 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerle, en düşük emekli maaşı alanlar aradaki makasın kapanması için çalışma içinde olduklarını ifade ederek, “Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinden maaş alan emeklilere refah payı verilecek” dedi.

Ocak 2023 zam döneminde refah payı ile maaşlarına yüzde 30 artış yapılan memurlar için Ankara kulislerinde seyyanen zam için rakam konuşulmaya başlandı. Buna göre memurlara 2 ila 3 bin lira arasında seyyanen zam yapılmasının gündemde olduğu belirtildi. Erdoğan’ın bunu 1 Mayıs’ta müjde olarak açıklaması bekleniyor.

Bakan Bilgin’in bu açıklamalarının ardından asgari ücretli, memur ve emekli yeni zamlı maaşlarının ne olacağını merak ediyor. Bu kapsamda en önemli kriter ise enflasyon rakamları. 3 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00''da açıklanacak
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar