Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Umut fakirin ekmeği ye Mehmet ye!..

Yandaş basının mutluluk kanalı başta olmak üzere her gün emekliler için mutlaka ama mutlaka bir haber yapıyorlar. Tamamen asparagas, tamamen hayal mahsulü. Ama vatandaşımız ne yapsın bir umuttur diye tıklayıp okuyorlar. Yalan haber olduğunu bile bile okumaya devam ediyorlar. Nereden mi biliyorum? Haberin tıklanma sayısından biliyorum.

Memur sendikaları ile iktidar mensupları arasında yapılan toplu sözleşmeler tamamen bir orta oyunundan başka bir şey değildir. Göstermelik toplanıyorlar, sarı sendika tarafından toplu sözleşmeler başlamadan önce öyle teklifler basına açıklıyorlar ki, dersiniz bu kez tamam. Hâlbuki tamamen aldatmaca. Sarı sendikanın teklifleri bizce yeterli değil ama ona bile razıyız. Dedik ya yapılan sözleşme toplantıları tamamen bir tiyatro oyunundan ibaret.

İktidar yanlısı sarı sendika 2010 yılından beri sözleşmelerde söz sahibi. Bugüne kadar kamuoyuna açıkladığı hiçbir teklifi kabul ettirememiştir. Tek adam rejimi gelmeden de böyle idi hâlen böyle devam ediyor. Maaş artışları Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceden belirleniyor ve her iki yılda bir toplu sözleşmeler tekrarlanıyor. Ama yine iktidarın dediği oluyor. Bugün de öyle oldu. İktidar kanadı ilk yıl yüzde 14 +9 vermişti. İkinci toplantıda birer puan artırarak 15+10 şeklinde ulufe bağışladılar.

Neticede her zaman olduğu gibi toplu sözleşmelerden bir sonuç çıkmayacak ve hakem heyetine gidecek. Oradan çıkan sonuçlar çok tepki çekerse Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp diyecek ki; ben memur ve emeklilerimizi enflasyona asla ezdirmedim yine ezdirmem al benden şu kadar katkı diyerek belki bir tık daha ilave yaparak memur ve emeklilerin ağzına bir parmak bal çalacak ve herkes mutlu olacak!

Sevgili okuyucularım, bu orta oyunu yıllardır böyle geldi ve böyle gider. Mutluluk kanalı ve diğer yalaka basın ise verilen maaş artışlarını manşetten verirler ve ballandıra ballandıra anlatırlar.

Umut fakirin ekmeği ye Mehmet ye!..

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları