Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Ne olacak şimdi?

Muhalefet partileri hâlâ 14/28 Mayıs sendromundan kurtulamadılar. Hâlâ seçimi senin yüzünden kaybettik, bir diğeri asıl biz sizin yüzünüzden seçimi kaybettik diye kısır döngüden bir türlü çıkamadılar.

İktidar ise durumdan bir hayli memnun görünüyor. Bu arada İYİ Parti, kafaları bir hayli karıştırıyor. Ne yapmak istedikleri pek anlaşılamadı. Daha önceki yazılarımda İYİ Parti'nin elini yükseltmek ve CHP ile pazarlık payını yükseltmek için bu tür çıkışları yapıyor diye yazmıştım. Bu kez durum biraz daha farklı. 81 ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız ne demek? İttifak kapılarını tamamen kapatmaya matuf bir gelişme olarak algılanmaktadır.

Halbuki bugünkü geldiğimiz noktada, hukuksuz bir şekilde oldubittiye getirilerek Devlet Bahçeli'nin gayretkeşliği ile geçtiğimiz yeni düzende ittifak yapmak sünnet değil artık farz durumundadır. Şöyle ki; eğer İYİ Parti CHP ile ittifaka girmez tek başına seçimlere girerse -hele de yerel seçimlerde- sonu fiyasko ile sonuçlanabilir. Çünkü ben İYİ Parti tabanını iyi tanıyorum. Genel Merkez ne söylerse söylesin, iktidara karşı mutlaka kazanması için CHP adaylarını destekleyeceklerini adım gibi biliyorum. Eğer parti olarak ittifaka girmezlerse bu kez toplumsal ittifak devreye girecek ve İYİ Parti tabanı CHP adaylarını destekleyeceklerdir.

Yerel seçimlere 6 ay kaldı. Sayılı günler tez geçer derler. Eğer İYİ Parti ve CHP, ittifakta anlaşamazlarsa İYİ Parti'nin kaybedecek pek bir şeyi yok. Ama CHP’nin, elinde bulundurduğu 11'i büyükşehir olmak üzere tamamına yakınını kaybedecekleri bir gerçektir.

CHP ancak İzmir, Muğla, Aydın ve Eskişehir gibi illeri kazanabilir. CHP'liler bu riski göze alabilecekler mi? İYİ Parti ise rüştünü ispat etmek gibi bir hâl içinde gözüküyor. CHP'liler ne yapıp yapmalı ve İYİ Parti'yi ittifaka ikna etmelidirler. Yoksa her iki partinin de seçimlerde kaybedecekleri gün gibi aşikârdır. Bunu biz görüyoruz da partililer görmüyor mu? Elbette görüyorlardır.

Ama egolarını yenemedikleri için, durum bu noktaya kadar gelmiş bulunuyor. Eğer seçim ittifakında anlaşamazlarsa şimdiden Ak Partililere hayırlı olsun demekten başka bir söz bulamıyorum. Aklın yolu birdir. İnşallah bu gerçeği geç de olsa görmelerini ve egolarını bir kenara bırakarak anlaşmalarını temenni ediyorum. Durum budur. Gerisi lafügüzaf.

Ne mutlu Türk’üm ve Müslüman’ım diyene ve diyebilene…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları